De miljonair uit de Marollen

30/04/2012 - 16:13

Dinsdag 1 mei - “Voilà, dit is ‘mijnen hof’.”, vertelt Toots Thielemans op het dakterras van zijn appartement in New York. Het uitzicht over de skyline is adembenemend, het appartement redelijk onbetaalbaar.

Toots Thielemans is 90 geworden. Een monument, één van de grootste jazzmuzikanten allertijden. Hij mag tegen de heren Jones, Simon en Joel gewoon Quincy, Paul en Billy zeggen. "Ik doe gewoon mijn best. Ik kan er ook niet aan doen dat iemand mij dit talent heeft gegeven."

Geboren als eenvoudige ket in de Brusselse Marollen, maar al decennia een ‘bescheiden miljonair’. Hij heeft z’n eigen harmonicalijn met z’n naam op. “In Japan is de mondharmonica in het onderwijs, wat de blokfluit bij ons is. Iedereen heeft er één. Mijn naam staat erop, zoals André Agassi z’n tennisrackets heeft”, vertelt Toots.

In Telefacts exclusieve beelden van Toots, privé: in New York en Brussel.

Ontdek meer over Telefacts

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra