De lijfarts van Michael Jackson spreekt

Donderdag 10 november - Dokter Conrad Murray is veroordeeld voor de dood van popster Michael Jackson. Hij was de laatste persoon die Jackson nog levend heeft gezien op 25 juni 2009, de dag waarop hij stierf. Murray was toen al 5 maanden de lijfarts van Jackson en kreeg hiervoor ruim 100.000 euro per maand. Murray moest Jackson medisch klaarstomen voor zijn laatste grote concertreeks, 50 optredens op rij.

“We waren heel close”, vertelt Murray “ maar ik stond ervan versteld dat een man van 51, met zoveel rijkdom, zo’n medisch verleden had. Hij liep al jaren rond met extreem zere voeten. De pijn was nauwelijks te harden, maar geen enkele arts die er iets aan had gedaan”. Murray zag ook hoe Jackson elke avond in zijn bed kroop met een pop en schilderijen van kleine kindjes die hij in zijn kamer had hangen.  “Hij had zelfs een probleem met bedplassen. Iets wat hij had overgehouden uit zijn jeugd”, openbaart Murray.

Telefacts 360 zendt donderdag exclusief de reportage uit over de lijfarts van de King of Pop. Een reportageploeg heeft Murray gevolgd sinds 2009 tot aan het begin van het proces. Telefacts 360, donderdag 10 november, omstreeks 22.55 bij vtm.