De laatste uren van de Concordia

11/06/2012 - 13:00

Dinsdag 12 juni - Enkele weken geleden zijn de bergingswerken van het cruiseschip de Costa Concordia voor de kust van het italiaanse eilandje Isola del Giglio gestart. Francesco Schettino, de kapitein van het cruiseschip die zichzelf redde in plaats van aan boord te blijven is nog steeds aangehouden.

Telefacts Zomer brengt vanavond het uitzonderlijke relaas van deze aanvaring.

Via uit de eerste hand gefilmde amateurbeelden en getuigenissen is “De laatste uren van de Concordia” een  uniek verslag van deze scheepsramp.  Nooit eerder werd een drama van deze grootte op zo’n eerlijke manier gefilmd.  Dit door de passagiers zelf die alles vanop de eerste rij meemaakten.  Het moment van de aanvaring, de paniek die uitslaat, de angst, het gebrek aan organisatie en informatie, de onwetendheid, hoe ieder aan zijn lot wordt overgelaten,… .

Wat begon als een plezierreisje voor de ene en de lang verwachte gezinsuitstap voor de andere, mondde uit in een nachtmerrie voor de meer dan 4000 passagiers op het modernste cruiseschip ter wereld.

Niemand had kunnen vermoeden dat 100 jaar na het zinken van de Titanic hen bijna hetzelfde lot te wachten stond in de nacht van 13 januari 2012.

De laatste uren van de Concordia toont vanop de eerste rij wat er gebeurt als een zogenaamd “ongelukje” een tragedie wordt die de wereld schokte en aan  32 mensen het leven kostte.

De laatste uren van de Concordia, dinsdag 12 juni in Telefacts Zomer

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017
46min
Wo, 22/11/2017
39min
Wo, 15/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra