De laatste schooldag

20/06/2012 - 13:00

Donderdag 21 juni - Volgende week is het zover.  Het einde van het schooljaar. Duizenden studenten zullen de schoolpoorten weer achter zich laten en hun eerste stappen in het professionele of studentenleven zetten.

Elk jaar opnieuw wordt dit uitbundig gevierd.  Maar in Groot-Brittannië gaan ze nog verder.

In deze reportage worden 6 laatstejaarsstudenten gevolgd in hun aanloop naar de laatste schooldag.  Die dag wordt afgesloten met een heuse fuif waar ieder er op zijn best uitziet en alles kan.  Kosten noch moeite worden gespaard. De jongens zijn gekleed in chique smokings, de meisjes in dure cocktailjurkjes, limo’s worden ingehuurd en ieder wil op zo’n origineel mogelijke manier voor de laatste keer door de schoolpoorten stappen.  Die dag gaat het erom om op te vallen.

 “De laatste schooldag” brengt een beeld van hoe divers jongeren vandaag worden opgevoed en hoe ze zich voorbereiden op hun toekomst.   De ene moet zijn plan trekken met de schaarse middelen die hij heeft, voor de ander is de sky the limit en is alles mogelijk.

Zo is er Mia die maar niet kan beslissen welke jurk ze zal dragen die avond.  Haar ouders hebben er haar al drie gekocht, maar nog is ze niet tevreden.  Maar daar blijft het niet bij.  Haar vader heeft speciaal een limousine gehuurd om dochterlief die dag naar school te vervoeren, en dan is er ’s avonds nog een feestje thuis voor de beste vrienden.  Kostprijs : om en bij 4500 euro.  De enige zorg waar de ouders mee zitten is dat hun dochter nog niet weet wat ze in de toekomst zal doen.

Alle jongeren hebben hetzelfde voornemen.  De laatste schooldag moet een  dag zijn om nooit te vergeten.  Want het is dan dat ze afscheid nemen van hun vrienden waar ze hun hele jeugd mee hebben doorgebracht.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra