De koning van de pretparken

19/12/2011 - 16:19

Dinsdag 20 december - Yannick Maes is nauwelijks bekend in Vlaanderen, maar de rijkste Russen en Arabieren kennen hem wel. Maes is eigenaar van KCC Entertainment Design, een bedrijfje uit Wielsbeke in West-Vlaanderen, dat indoorpretparken bouwt. En Yannick is de absolute wereldleider op dat vlak. “Zo’n 10 jaar geleden begon ik met één project in Hong Kong, daarna de Verenigde Staten en zo is de bal aan het rollen gegaan. Intussen hebben we al bijna 100 projecten gerealiseerd in 26 verschillende landen”, vertelt Yannick.

De klanten van Maes zijn niet van de minsten. Het zijn de laatste jaren vooral superrijke Russen, Kazakken en Oekraïners die winkelcentra neerpoten en elkaar proberen te overbluffen met de mooiste en de grootste indoorpretparken. “Die mensen hebben veel geld en veel invloed. Maar de deals verlopen correct. Hier wordt meer geregeld met een ‘handshake’, dan met een handtekening. Alles verloopt op basis van vertrouwen. Je gaat met die mannen wodka drinken en alles wat beloofd wordt met een glas op, wordt naar waarde geschat. Want volgens de Russen vertelt een dronken man altijd de waarheid”, weet Yannick.

Telefacts bezoekt samen met Yannick  enkele projecten in Kiev, Donetsk en Moskou en ontmoet de zakenmannen, die miljoenen euro’s uitgeven aan de pretparken van een West-Vlaming … met hoofdkantoor in Wielsbeke.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra