De kinderen van de revolutie

06/02/2012 - 15:47

Dinsdag 7 februari - Etienne Cloots ging 25 jaar geleden als toerist op vakantie naar Egypte en werd er getroffen door de armoede van de straatkinderen. “ Ik ontmoette op een dag een kind dat op straat leefde en erg ziek was. Ik kon haar die bewuste dag niet helpen, maar toen ik 2 dagen later terugkeerde was ze overleden. Toen wist ik dat ik iets moest doen”, vertelt Etienne.

Intussen gaat heeft elk jaar opnieuw naar Caïro. Niet als toerist, maar om er te werken als vrijwilliger. Hij heeft er samen met de Belgische niet-gouvernementele organisatie ‘FACE’, een centrum uitgebouwd waar kinderen uit de sloppenwijken naartoe kunnen komen om een ambacht te leren en zo geld te verdienen. “Vandaag zijn de kinderen er erger aan toe dan ooit tevoren”, zegt Etienne. “ Er zijn naar schatting 2 miljoen straatkinderen in heel Egypte en hun legertje groeit nog elke dag aan.”

Telefacts trekt met Etienne naar de sloppenwijken van Caïro en komt in contact met kinderen die plunderen en amok maken om te kunnen overleven. Zij zijn de andere gezichten van de revolutie.

Ontdek meer over Telefacts

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra