De kinderen van de revolutie

Dinsdag 7 februari - Etienne Cloots ging 25 jaar geleden als toerist op vakantie naar Egypte en werd er getroffen door de armoede van de straatkinderen. “ Ik ontmoette op een dag een kind dat op straat leefde en erg ziek was. Ik kon haar die bewuste dag niet helpen, maar toen ik 2 dagen later terugkeerde was ze overleden. Toen wist ik dat ik iets moest doen”, vertelt Etienne.

Intussen gaat heeft elk jaar opnieuw naar Caïro. Niet als toerist, maar om er te werken als vrijwilliger. Hij heeft er samen met de Belgische niet-gouvernementele organisatie ‘FACE’, een centrum uitgebouwd waar kinderen uit de sloppenwijken naartoe kunnen komen om een ambacht te leren en zo geld te verdienen. “Vandaag zijn de kinderen er erger aan toe dan ooit tevoren”, zegt Etienne. “ Er zijn naar schatting 2 miljoen straatkinderen in heel Egypte en hun legertje groeit nog elke dag aan.”

Telefacts trekt met Etienne naar de sloppenwijken van Caïro en komt in contact met kinderen die plunderen en amok maken om te kunnen overleven. Zij zijn de andere gezichten van de revolutie.