De familie Peeters in Afrika

07/11/2011 - 11:21

Dinsdag 8 november - Tv-gezicht Bart Peeters is al jaar en dag fan van de organisatie Artsen Zonder Vakantie, een groep dokters die tijdens hun eigen vakantie naar ontwikkelingslanden trekken om daar te helpen.

En dus trok hij vorige week samen met vrouw en drie kinderen naar Rwanda, in het voetspoor van de Artsen Zonder Vakantie. Om zijn kinderen te doen beseffen hoe goed ze het hebben. Het werd een confronterende tocht door dorpen, langs ziekenhuizen en in weeshuizen. Vooral voor zijn kinderen een onvergetelijke ervaring. “Deze kinderen weten niet dat wij elk onze computer hebben, een eigen kamer met een dubbel bed, en daarom missen ze het ook niet. Ze zijn blij met wat ze hebben. Het zijn hier allemaal sterke mensen.” concludeert  Barts dochter Winnie (17).

Het werd een zeer intense reis voor de Bart Peeters en zijn familie, met een ontnuchterende reality check voor de drie kinderen.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra