Christian Louboutin: De man achter de rode zolen

Dinsdag 8 juli - Van wereldsterren tot gewone huisvrouwen (en hun mannen): iedereen is wild van de stiletto’s van Christian Louboutin. Vorig jaar verkocht de Franse ontwerper 800.000 paar schoenen. In Telefacts Zomer gunt hij uitzonderlijk een blik achter de schermen van zijn miljoenen-imperium.

Geen rode loper ter wereld zonder de legendarische stiletto’s met de rode zolen. Angelina Jolie, Dita Von Teese en zowat iedereen met naam in de internationale showbusiness, loopt op torenhoge hakken van Christian Louboutin. “Toen ik de promotie deed van ‘The English Patient’, heeft Christian me een paar mooie oranje met gouden Louboutin-schoenen cadeau gedaan. Dat was 15 jaar geleden en ik adoreer ze nog steeds.”, vertelt actrice Kirstin Scott Thomas.

Christian Louboutin is geboren als schoenmaker. Op zijn 13de maakt hij zijn eerste paar schoenen, maar zijn grote droom is tuinarchitect worden. Rond zijn 28ste start hij, op aanraden van een paar vrienden, zijn eigen merk. Op een dag krijgt hij –geheel toevallig- een geniale ingeving die hem uniek maakt in de wereld van de schoenenontwerpers: “Er was een meisje dat bij me werkte. Ze was haar nagels aan het lakken. Ik nam haar potje nagellak en ik schilderde de zool met de nagellak en het werd exact hetzelfde als op de tekening. Wat een revelatie.”, legt Christian Louboutin uit.

In Telefacts Zomer laat Louboutin zich heel uitzonderlijk volgen door een cameraploeg: achter de schermen bij zijn modeshows en in zijn atelier, waar de meest kostbare schoenen met de hand worden gemaakt. 

Christian Louboutin: een unieke documentaire over de man achter de rode zolen, dinsdag in Telefacts Zomer om 21u45.