Bekeken op Facebook

03/10/2011 - 10:21

Dinsdag 4 oktober - Afgelopen week werd Jo Buelens, Open-VLD schepen voor onderwijs in Boortmeerbeek, uit de partij gezet. Buelens had op Facebook geïnsinueerd dat hij overwoog om over te stappen naar N-VA. Buelens z’n profiel was niet beveiligd en deelde z’n overweging publiek met iedereen. Dus ook met z’n werkgever, de Open-VLD, die hem bedankte voor bewezen diensten.

Bij Cardoen, een grote tweedehandsautoverkoper, behoort de screening van Facebook tot de standaardprocedure bij sollicitaties. “Als iemand foto’s post waarop ie stomdronken op de toog staat te dansen, heb ik mijn mening al gevormd. Ik heb ernstige mensen nodig en zo’n figuren komen er niet in. Simpel”, stelt directeur Ivo Willems.

Volgens ESET, een internationale firma die gespecialiseerd is in cyberbeveiliging,  heeft  1 op de 3 gebruikers van sociale netwerksites, z’n profiel onvoldoende of niet beveiligd. Dat betekent dat niet alleen je vrienden meelezen, maar bijvoorbeeld ook de fiscus. “Facebook is een etalage geworden, waarin mensen opscheppen met dure auto’s, reisjes en dergelijke. Dat zijn voor de fiscus ideale elementen om te zien of wat we daar lezen wel klopt met de aangiftes van mensen”, vertelt Frank, een ex-belastingcontroleur. Aan Telefacts toont hij waarop belastingcontroleurs zoal letten, als ze Facebookpagina’s afspeuren.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra