Beestig druk in huis

11/06/2014 - 16:49

Donderdag 12 juni - Er zijn dierenvrienden en dierenverzamelaars. Die laatste categorie komt donderdag aan bod in Telefacts Zomer. Of hoe moet je anders mensen noemen die 60 kippen opvangen in hun woonkamer of 2000 zieke egels verzorgen in hun huis?

Als je dierenliefde combineert met verzamelwoede, dan krijg je toestanden zoals thuis bij Mavis, een Britse dame op leeftijd: 5 jaar geleden redde ze 5 baby-egels van de dood. “Sindsdien probeer ik zoveel mogelijk egels thuis te verzorgen.” De teller staat intussen op 2000… “Als ik me verdrietig voel, pak ik een egel op en daar kikker ik van op”, vertelt Mavis. 

Ook Debb koestert een bijzondere affectie voor dieren: meer bepaald voor kippen. Ooit was ze een succesvolle zakenvrouw. Nu renteniert ze en draagt ze zorg voor zieke kippen: “Toen mijn man en ik naar het platteland zijn verhuisd, kwamen we voorbij een boerderij met legbatterijen vol verwaarloosde kippen. Ik heb er toen 60 in één keer gekocht en van de dood gered”. Debb en haar man geven hun kippen de vrije loop. Overal in hun chique Engelse landhuis welteverstaan. 

Voorts in de uitzending leggen nog 2 andere families uit waarom ze respectievelijk een 60-tal honden en een 20-tal reptielen verzamelen.

 

Beestig druk in huis. Nooit gezien, donderdag in Telefacts Zomer om 21u50 bij vtm.

 

Ontdek meer over Telefacts Zomer

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra