20 JAAR Nathalie Geijsbregts

12/12/2011 - 17:40

Dinsdag 13 december - Net voor Kerst zal Eric Geijsbregts, de vader van de vermiste Nathalie Geijsbregts, 1000 kaarsen laten branden in een hangar in Antwerpen. Eén voor elk verdwenen kind in Europa. Geijsbregts houdt ook een vernissage, met werken van verschillende Belgische kunstenaars. “Voor mij is dit een manier om na 20 jaar de verdwijning van Nathalie voor een stuk af te sluiten”, zegt Eric Geijsbregts.

Precies 20 jaar geleden verdween Nathalie in Leefdaal, bij Leuven. Ze was toen 10 jaar oud. Het was het pre-Dutroux tijdperk. De Leuvense speurders die destijds het dossier van de verdwijning in handen hadden, zijn intussen gepensioneerd. “Maar Nathalie is nog altijd een deel van ons leven. Op de kast in mijn living staat nog altijd een foto van Nathalie. Het is nog altijd ‘Ons Nathalie’”, zegt Willy Leroy. Ook voor Alain Remue van de cel Vermiste Personen, is de verdwijning van Nathalie Geijsbregts een symbooldossier. Hij is een persoonlijke vriend van de familie geworden. “Telkens we ergens een lichaam vinden van een jonge vrouw rond de dertig -de leeftijd die Nathalie nu zou hebben-, zijn Eric en Anita één van de eerste mensen die ik bel”, vertelt Alain Remue.

In Telefacts praten de ouders van Nathalie en de onderzoekers over de speciale band die ze hebben ontwikkeld tijdens de laatste 20 jaar.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017
46min
Wo, 22/11/2017
39min
Wo, 15/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra