16 en begrafenisondernemer

02/11/2011 - 14:19

Donderdag 3 november - De familie Ryan, uit Newport, Wales,  heeft al 14 jaar een begrafenisonderneming. Vader Mike Ryan heeft het opgericht met zijn zoon, maar wil nu ook dat z’n dochter Rachael er mee instapt. Alleen is Rachael nog maar 16. “Heel veel mensen vinden het akelig, maar mijn vriendinnen begrijpen dat ik ermee opgegroeid ben. Ik beeld me altijd in dat ze niet dood zijn, maar gewoon slapen. Ik hoop wel dat er nooit eens iemand met zijn ogen knippert. Dan zou ik me pas rotschrikken”, zegt Rachael.

Alleen houdt de job van begrafenisondernemer meer in dan gewoon maar kisten verkopen en uitvaarten regisseren. Rachael moet ook leren hoe je lichamen balsemt. De eerste keer dat ze dat doet, valt ze flauw. “Het is een harde job en ik weet dat ik veel van haar vraag, maar ik ben niet alleen haar vader, ik ben ook haar baas. En als ik zelf ooit onder de zoden lig, dan wil ik dat mijn dochters het bedrijf verder zetten. Dan blijft onze naam toch verder leven”, vertelt Mike.

 

“16 … en begrafenisondernemer”, donderdag 3 november in Telefacts 360.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra