Preview: Maaike Cafmeyer is Catherine Van Eylen in 'Tegen de Sterren op'

04/01/2012 - 12:00

Wat hebben VRT-anker Catherine Van Eylen en Eef uit ‘Mijn Restaurant!’ gemeen? Een persiflage door Maaike Cafmeyer, en dat op donderdag 5 januari 2012. Van Eylen ontvangt Tom Boonen (Guga Baul) in de studio van ‘Het Journaal’ voor een babbel over het nieuwe wielerseizoen, maar ze geraakt lichtjes afgeleid.

In restaurant Seaven in Blankenberge zit de middagshift er bijna op. Eef (Maaike Cafmeyer) is bang dat chef Raoul (Jonas Van Geel) niet wil blijven. En op de koop toe komt Peter Goossens (Ivan Pecnik) langs om de gerechten aan een grondig smaakonderzoek te onderwerpen. Maar Eef heeft er geen flauw benul van welk hoog bezoek er voor haar zit.

Omdat Woestijnvis de nieuwe en originele rubriekjes opspaart voor haar eigen zender, besliste ‘Man Bijt Hond’ de rubriek ‘Blind date’ vanonder het stof te halen. Selah Sue (Clara Cleymans) wil graag iemand met een hoek af ontmoeten en heeft het misschien wel getroffen met prinses Mathilde (Nathalie Meskens).

Ornelis (Ivan Pecnik) & Rogiers (Guga Baul) pakken uit met hun grootste stunt ooit: na de vliegende en draaiende studio, gaat Q volledig ondergronds met de Q-tainer.

Om 19u00 checkt Birgit Van Mol (Barbara Sarafian) in met ‘Het Nieuws’. De Marokkaanse toeristische trekpleister Marrakesh werd getroffen door een terroristische aanslag. Birgit belt rechtstreeks met een getuige van het bombardement: de Kortrijkse missmaker Ignace Crombé (stem van Walter Baele) verbleef er met zijn Patricia en enkele deelneemsters van de Miss Rabarberverkiezing, ter voorbereiding van het schoonheidsconcours.

Verder in ‘Tegen de Sterren Op’: Kleinkunstzanger Herman Van Veen (Jonas Van Geel) brengt een nieuwe hit over het internet.  Vocabulaire culinaire met Sergio Herman (Guga Baul). Nicole (Clara Cleymans) en Hugo (Ivan Pecnik) zingen voor de baas van de Europa, Herman Van Rompuy (Walter Baele). Prins Filip heeft een dringende mededeling. Rockjournalist Marc Didden heeft weer ergens een hekel aan en Kim Clijsters leidt ons rond in haar dorp.

Sam Gooris sluit de avond af met een muzikale terugblik op 10 jaar ‘De Pfaffs’.

Donderdag 5 januari om 20.45

Ontdek meer over Tegen de Sterren op