"Tegen de Royals op"

13/02/2016 - 13:51

In de populaire reeks ‘Tegen de Sterren op’ zien we de laatste weken nu en dan prins Laurent en prinses Claire opduiken. Acteurs Ivan Pecnik (49) en Clara Cleymans (27) kruipen elke week in de huid van het prinselijk paar. En daar komt best veel bij kijken.

Pruiken, kleurlenzen, brillen en véél make-up. Ivan en Clara zijn bijna getransformeerd tot Laurent en Claire. Het is Ivan Pecnik zelf die graag Laurent wilde imiteren. Zondagavond vertelt hij waarom en waar hij zoal oplet wanneer hij in de huid van de prins kruipt. Ook Clara moest behoorlijk wat oefenen vooraleer ze de rol van Claire kon neerzetten. “Ik moest echt wel constant mijn mond naar binnen trekken en mijn lippen dun maken. Zodra ik dat kon, was Claire er al een klein beetje. En Claire knippert met haar ogen zoals Bambi, ze heeft mooie lange wimpers”, vertelt Clara.

Waar moeten de acteurs op letten en hoe moeilijk is het? U ziet het zondagavond in Royalty om 18.20 uur bij VTM.

Ontdek meer over Royalty

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.