Terug naar België

Adriaan Van den Hoof keert deze week terug naar België voor de vijfde aflevering van ‘Te Land, ter Zee en in de Lucht’. Berlare is opnieuw het decor voor de razendsnelle en spectaculaire discipline ‘Tobbedansen’.

‘Tobbedansen’ is al sinds 1978 een populair onderdeel van ‘Te Land, Ter Zee en in de lucht’.  De deelnemers starten op een vijf meter hoge helling en schuiven één voor één naar beneden. De helling wordt ingewreven met zeep om het extra glad te maken. De bedoeling is dat de kandidaten zo snel mogelijk over het water scheren om daarna de bel te luiden.

Typerend voor deze discipline is dat de deelnemers gebruik maken van een kleiner vaartuig dat als een raket uit hun zeepkist schiet om zo sneller bij de bel te geraken. De moeilijkheid bestaat erin om de goeie richting aan te houden… en vooral, om te blijven drijven!

Ook nu worden er opnieuw drie prijzen uitgereikt: een prijs voor de snelste kandidaat, één voor de origineelste zeepkist en ook de grootste pechvogel gaat niet met lege handen naar huis.

'Te Land, ter Zee en in de Lucht', woensdag 4 augustus om 21u10