'Heen en Weer' in Nederland

Op woensdag 11 augustus 2010 ontvangt gastheer Adriaan Van den Hoof de deelnemers van ‘Te Land, ter Zee en in de Lucht’ in het Nederlandse Almere. Deze keer staat één van de moeilijkste disciplines op het programma: ‘Heen en Weer’.

Bij ‘Heen en Weer’ rijden de kandidaten van een metershoge helling, waarna ze al hun stuurmanskunsten moeten aanwenden om een rechts-linkse bocht te nemen. Vervolgens komen ze op een nieuwe helling terecht die hen naar de finishlijn lanceert. Het is van cruciaal belang dat de deelnemers na de tweede helling nog voldoende snelheid overhouden om het einde te bereiken. Het voertuig verlaten is immers uit den boze.

Opvallend bij dit onderdeel is dat de kandidaten geen bel hoeven te luiden. Snelheid, goeie stuurmanskunsten en een ingenieus voertuig zijn een absolute must om ‘Heen en Weer’ tot een goed einde te brengen.

Heel wat Vlaamse deelnemers maken hun opwachting in Nederland en ze zijn vastbesloten om onze zuiderburen een poepje te laten ruiken. Zowel de oude rotten in het vak als de debutanten starten immers met hetzelde doel voor ogen: een supersnelle tijd neerzetten… en vooral een nat pak vermijden.

'Te Land, ter Zee en in de Lucht', woensdag 11 augustus om 21u10