Een tweede auditiedag in Amsterdam met nieuw danstalent

02/09/2011 - 16:03

Tijdens de eerste aflevering van dit seizoen werd de toon meteen gezet: het niveau is hoog, de jury is streng én er zijn een heleboel dansers die auditie komen doen waardoor de concurrentie moordend is.

Ook tijdens de tweede aflevering van ‘So You Think You Can Dance’ – op zondag 4 september 2011 – trekken we voor een laatste keer naar Amsterdamse Koninklijk Theater Carré. Want vanaf volgende week zitten we immers aan de oevers van de Leie, in de Gentse Vooruit.

Brecht (20) en Olympe (19) doen alvast een gooi naar een bootcampticket. Deze klasgenoten uit dezelfde dansopleiding hebben besloten om als duo auditie te doen. “Als duo kan je heel andere dingen tonen dan solo”, vertelt Brecht voor hun auditie. “Je kan het publiek een heel ander verhaal brengen.”

Als danslerares hunkert de 27-jarige Ellen uit Harelbeke al van in het eerste seizoen van ‘So You Think You Can Dance’ om mee te doen, maar pas dit jaar vond ze voldoende tijd. Met haar zelfgemaakte jazzchoreografie tracht ze de vierkoppige jury te overtuigen van haar danstalent. 

De oudste deelneemster van vandaag is Axelle uit het Limburgse Bocholt. Ondanks haar 29 jaar heeft Axelle nog maar een 9-tal jaar danservaring op haar teller staan. Ze is vooral geschoold in hedendaagse dans, maar voor haar auditie kiest ze voor een moderne choreografie.

De jonge moderne Nederlandse danser Sedrig (18) zagen we al eerder aan het werk in ‘The Ultimate Dance Battle’, dit voorjaar bij 2BE, waar hij het – door zijn jonge leeftijd – net niet schopte tot de liveshows. Met zijn auditie in ‘So You Think You Can Dance’ wil hij vooral Dan bewijzen dat hij wél volwassen kan dansen.

Nog een bekend gezicht vanuit ‘The Ultimate Dance Battle’ is Anna-Alicia. Zij raakte wel tot de liveshows en was bovendien lid van het team van choreografe Isabelle dat de wedstrijd uiteindelijk won. Anna-Alicia wil bewijzen dat ze ook solo haar mannetje kan staan én dat ze verschillende stijlen meester kan zijn.

En tot slot is er nog de Vlaamse 19-jarige Christophe. Hij zit nog op school, maar verdient een centje bij als model. Met een combinatie van zijn looks en tien jaar danservaring hoopt hij het ver te schoppen in deze wedstrijd. De eerste stap is alvast een goede auditie. Dat probeert Christophe met een hiphopchoreografie.

Ontdek meer over So You Think You Can Dance

Nieuwe fragmenten

SYTYCD Livecenter

Op zondag krijg je tijdens de uitzending via onze website een inkijk in alles wat er leeft rond 'So You Think You Can Dance'. 
Welke danser trekt gekke bekken? Welk gek filmpje zet Ish deze week op zijn instagram? Wie tweet er allemaal mee tijdens de uitzending?

Volg alles op de voet dankzij het handige SYTYCD-livecenter op vtm.be of via de VTM-app!

Kandidaten

Extra