Wie draait op voor de kosten?

20/10/2010 - 14:02

6 maanden zwangere vrouw aan haar lot overgelaten
In deze laatste aflevering van ‘Stressvakantie’ plant het gezin Ramzi Abdsamad een autovakantie naar het Spaanse Alicante. Maar op zo’n 150 kilometer voor Lyon begeeft de motor het van hun vier jaar oude wagen. Vader Sax is al jaren aangesloten bij een Duitse internationale reisbijstandsorganisatie, die haar klanten met pech verder helpt in heel Europa. Voor deze service betaalt het gezin jaarlijks 80 euro. Maar wanneer vader Sax naar het noodnummer belt, worden hij en zijn zes maanden zwangere echtgenote en hun vier kinderen aan hun lot overgelaten. Ze krijgen geen gehoor bij de reisbijstandsorganisatie, maar besluiten toch hun reis naar Alicante verder te zetten. Ze leggen de resterende 1.200 kilomter af met de taxi, de trein en de bus. Eens ter plaatse besluit vader Sax om een huurauto te nemen om zijn echtgenote en kinderen overal mee naar toe te nemen. Maar wie gaat al die kosten betalen? Omdat ze de reisorganisatie niet kunnen bereiken, roept het gezin de hulp van Stressvakantie in.

Luxe-appartementen overboekt
In het Toscaanse Casole d’Elsa boeken de bevriende families Casteleyn en Schorreel twee luxe-appartementen in het prachtige landhuis “Borge il Villino”. Ze betalen in totaal 3.500 euro voor een verblijf van veertien dagen, maaltijden niet inbegrepen. Maar een paar dagen voor vertrek, blijkt dat er een overboeking gebeurd is. De reisorganisatie stelt een evenwaardig alternatief voor. Maar bij de aankomst blijkt dat evenwaardig niet echt de juiste omschrijving is. Het domein is vuil, er is geen uitgeruste keuken en er is geen zwembad. De reisorganisatie kan in de regio geen ander alternatief aanbieden, en daarom beslissen de families om op eigen houtje iets anders te huren. Maar dat kost geld. En omdat ze dat geld terug willen, alarmeren ze Stressvakantie.

Ontdek meer over Stressvakantie

Nieuwe fragmenten

Stressvakantie programma informatie

Vakantieperikelen kan je missen als kiespijn, zeker na een vol jaar zwoegen. Gelukkig zijn Tine Van den Brande en Désiré Naessens op post om de grootste problemen op te lossen. Voor heel wat gezinnen is de jaarlijkse vakantie het hoogtepunt na 12 maanden hard werken. Ze hebben er voor gespaard, kijken er naar uit en rekenen op een zorgeloze tijd van pure ontspanning. Als je vakantie dan door een vuile kamer, slecht eten, geluidsoverlast, een onveilig balkon of een ander probleem niet wordt wat je er van verwacht, dan krijg je stress. En dat is wel het laatste wat je op vakantie wil. Geen of groen water in het zwembad, kakkerlakken in de hotelkamer, eten waar je ziek van wordt, de reisleiding die geen rekening houdt met je klachten of gewoon helemaal niet aanwezig is: 'Stressvakantie' gaat over (soms kleine) problemen met een grote stressfactor. Maar 'Stressvakantie' streeft vooral naar een happy end en een fijne vakantie voor iedereen.

De missie van Tine en Désiré
Tine Van den Brande en Désiré Naessens trekken - elk afzonderlijk - langs de populaire vakantiebestemmingen met een duidelijke missie: zij doen er alles aan om er voor te zorgen dat Vlaamse toeristen wier droomvakantie een stressvakantie is geworden terug zorgeloos kunnen genieten en alsnog een prettige tijd kunnen beleven.

Zoals gezegd: kleine problemen kunnen je vakantiegevoel als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Bijvoorbeeld als je geen drie- maar een tweepersoonskamer krijgt zodat papa, mama en tienerdochter samen in één groot bed moeten slapen. Désiré bekijkt hoe hij het gezin aan een betere kamer kan helpen. Maar het kan ook veel erger: je huurt een villa en die blijkt niet te bestaan. Of de verhuurder van een ander vakantiehuis gaat aan de haal met je voorschot, maar laat je niet binnen in het huis. Tine gaat op zoek naar de verantwoordelijken. 'Stressvakantie' is een programma dat voor Vlamingen op vakantie een oplossing probeert te vinden voor de kleine en grote frustraties die hun vakantie dreigen te verpesten.

 

Extra