Voor het eerst alleen op reis naar... een krot

21/09/2011 - 14:35

Ken en Katrijn uit Lennik vertrokken met een roulettesysteem naar Kusadasi. Ze boekten een last minute-vakantie en wisten vooraf niet in welk hotel ze terecht zouden komen. Wat ze wel wisten, was dat hen de luxe van vier sterren te wachten stond. Maar de vier sterren bleken plots zeer ruim interpreteerbaar. Het hotel ligt er verloederd bij, het eten is van een bijzonder slechte kwaliteit en bovendien ligt het strand om meer dan een kilometer wandelen langs een erg drukke weg. Tine haalt er een hygiëne-inspecteur bij om het middagmaal onder de loep te nemen...
  
Davina is zeventien en gaat voor het eerst alleen op reis met een jongerenorganisatie. Wanneer ze in Lloret de Mar arriveert, wordt ze meteen beroofd van al haar geld. Bovendien komt ze terecht in een oud en versleten appartement dat ze niet heeft geboekt en dat op de website omschreven staat als mooi en gezellig. In de realiteit is het er zo vuil dat kakkerlakken er hun hart ophalen. Tot overmaat van ramp werkt het toilet niet naar behoren, waardoor de kamer elke dag onder water staat. Davina is ten einde raad en legt haar lot in de handen van Désiré.

Donderdag 22 september om 20.45

Ontdek meer over Stressvakantie

Nieuwe fragmenten

Stressvakantie programma informatie

Vakantieperikelen kan je missen als kiespijn, zeker na een vol jaar zwoegen. Gelukkig zijn Tine Van den Brande en Désiré Naessens op post om de grootste problemen op te lossen. Voor heel wat gezinnen is de jaarlijkse vakantie het hoogtepunt na 12 maanden hard werken. Ze hebben er voor gespaard, kijken er naar uit en rekenen op een zorgeloze tijd van pure ontspanning. Als je vakantie dan door een vuile kamer, slecht eten, geluidsoverlast, een onveilig balkon of een ander probleem niet wordt wat je er van verwacht, dan krijg je stress. En dat is wel het laatste wat je op vakantie wil. Geen of groen water in het zwembad, kakkerlakken in de hotelkamer, eten waar je ziek van wordt, de reisleiding die geen rekening houdt met je klachten of gewoon helemaal niet aanwezig is: 'Stressvakantie' gaat over (soms kleine) problemen met een grote stressfactor. Maar 'Stressvakantie' streeft vooral naar een happy end en een fijne vakantie voor iedereen.

De missie van Tine en Désiré
Tine Van den Brande en Désiré Naessens trekken - elk afzonderlijk - langs de populaire vakantiebestemmingen met een duidelijke missie: zij doen er alles aan om er voor te zorgen dat Vlaamse toeristen wier droomvakantie een stressvakantie is geworden terug zorgeloos kunnen genieten en alsnog een prettige tijd kunnen beleven.

Zoals gezegd: kleine problemen kunnen je vakantiegevoel als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Bijvoorbeeld als je geen drie- maar een tweepersoonskamer krijgt zodat papa, mama en tienerdochter samen in één groot bed moeten slapen. Désiré bekijkt hoe hij het gezin aan een betere kamer kan helpen. Maar het kan ook veel erger: je huurt een villa en die blijkt niet te bestaan. Of de verhuurder van een ander vakantiehuis gaat aan de haal met je voorschot, maar laat je niet binnen in het huis. Tine gaat op zoek naar de verantwoordelijken. 'Stressvakantie' is een programma dat voor Vlamingen op vakantie een oplossing probeert te vinden voor de kleine en grote frustraties die hun vakantie dreigen te verpesten.

 

Extra