Urine in het zwembad

22/09/2010 - 16:09

In de 4de aflevering van ‘Stressvakantie’ reist Tine Van den Brande naar Tenerife, waar ze te maken krijgt met een hotelmanager die het niet zo nauw neemt met de kwaliteit van het eten en de hygiëne van het zwembadwater.

Ongedierte overal
Lore en Jens uit Tielt boeken een all inclusive vakantie in een vier sterrenhotel op Tenerife, het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Ze betalen hiervoor 1.600 euro voor tien dagen. Het hotel is echter totaal onderkomen en overal zit er ongedierte. Lore en Jens hebben last van buikloop en gaan daarom elders eten, waardoor de rekening aardig oploopt. En dat terwijl de tortelduifjes all inclusive betaald hebben. Tine Van den Brande roept de hulp in van een hygiëne-expert en die doet onthutsende vaststellingen.

Geen spa resort
Desiré Naessens belandt in Bulgarije in een hotel dat volgens de uithangborden en de brochures een spa resort is. Maar eenmaal binnen is daar niets van te merken.
Varna ligt aan de de Zwarte Zee in het Oosten van Bulgarije. Daar boekt Lydia uit Genk samen met haar twee kinderen en haar beste vriendin een vier sterrenhotel met een exclusieve spa resort. Omdat Lydia een ongeval aan haar voet heeft gehad, hoopt ze er van de talrijke behandelingen te genieten. Maar er blijkt helemaal geen spa resort te zijn. Bovendien wilde Lydia een hotel op wandelafstand van de zee. Dat stond eveneens in de brochure. De zee is echter meer dan 850 meter van het hotel vandaan, mits honderden trappen. Bijgevolg is Lydia nog nooit tot aan de zee geraakt.

Ontdek meer over Stressvakantie

Nieuwe fragmenten

Stressvakantie programma informatie

Vakantieperikelen kan je missen als kiespijn, zeker na een vol jaar zwoegen. Gelukkig zijn Tine Van den Brande en Désiré Naessens op post om de grootste problemen op te lossen. Voor heel wat gezinnen is de jaarlijkse vakantie het hoogtepunt na 12 maanden hard werken. Ze hebben er voor gespaard, kijken er naar uit en rekenen op een zorgeloze tijd van pure ontspanning. Als je vakantie dan door een vuile kamer, slecht eten, geluidsoverlast, een onveilig balkon of een ander probleem niet wordt wat je er van verwacht, dan krijg je stress. En dat is wel het laatste wat je op vakantie wil. Geen of groen water in het zwembad, kakkerlakken in de hotelkamer, eten waar je ziek van wordt, de reisleiding die geen rekening houdt met je klachten of gewoon helemaal niet aanwezig is: 'Stressvakantie' gaat over (soms kleine) problemen met een grote stressfactor. Maar 'Stressvakantie' streeft vooral naar een happy end en een fijne vakantie voor iedereen.

De missie van Tine en Désiré
Tine Van den Brande en Désiré Naessens trekken - elk afzonderlijk - langs de populaire vakantiebestemmingen met een duidelijke missie: zij doen er alles aan om er voor te zorgen dat Vlaamse toeristen wier droomvakantie een stressvakantie is geworden terug zorgeloos kunnen genieten en alsnog een prettige tijd kunnen beleven.

Zoals gezegd: kleine problemen kunnen je vakantiegevoel als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Bijvoorbeeld als je geen drie- maar een tweepersoonskamer krijgt zodat papa, mama en tienerdochter samen in één groot bed moeten slapen. Désiré bekijkt hoe hij het gezin aan een betere kamer kan helpen. Maar het kan ook veel erger: je huurt een villa en die blijkt niet te bestaan. Of de verhuurder van een ander vakantiehuis gaat aan de haal met je voorschot, maar laat je niet binnen in het huis. Tine gaat op zoek naar de verantwoordelijken. 'Stressvakantie' is een programma dat voor Vlamingen op vakantie een oplossing probeert te vinden voor de kleine en grote frustraties die hun vakantie dreigen te verpesten.

 

Extra