Hulp voor gedupeerde vakantiegangers

27/08/2010 - 15:14

Tine Van den Brande en Désiré Naessens trekken langs de populaire vakantiebestemmingen met een duidelijke missie: zij doen er alles aan om er voor te zorgen dat Vlaamse toeristen wier droomvakantie een stressvakantie is geworden terug zorgeloos kunnen genieten en alsnog een prettige tijd kunnen beleven.

Droomvilla in Malaga

Debbie en Vincent besluiten met een bevriend koppel een droomvilla in Malaga te huren voor 14 dagen. Kostprijs 3.000 euro. Debbie betaalt een voorschot van 1.500 euro, maar een paar weken voor hun vertrek blijkt dat de eigenares de villa aan andere mensen heeft verhuurd en dat ze niet van plan is om het voorschot terug te betalen. Désiré komt in een heus wespennest terecht en er worden rake klappen uitgedeeld. 

Appartement in Rosas

Thierry en Wendy uit Linden boeken via het internet in Rosas een ruim appartement met een gemeenschappelijke tuin waarin hun 4 kinderen kunnen ravotten. Ze betalen hiervoor 610 euro. Maar het appartement is helemaal in verval en uit alle hoeken en spleten komen honderden mieren gekropen. Thierry contacteert de eigenaar en die biedt hem een ander appartement aan, op de gelijkvloerse verdieping mits een opleg van 600 euro. Tine gaat op zoek naar de eigenaar van dit verloederd vakantieappartement.

Ontdek meer over Stressvakantie

Stressvakantie programma informatie

Vakantieperikelen kan je missen als kiespijn, zeker na een vol jaar zwoegen. Gelukkig zijn Tine Van den Brande en Désiré Naessens op post om de grootste problemen op te lossen. Voor heel wat gezinnen is de jaarlijkse vakantie het hoogtepunt na 12 maanden hard werken. Ze hebben er voor gespaard, kijken er naar uit en rekenen op een zorgeloze tijd van pure ontspanning. Als je vakantie dan door een vuile kamer, slecht eten, geluidsoverlast, een onveilig balkon of een ander probleem niet wordt wat je er van verwacht, dan krijg je stress. En dat is wel het laatste wat je op vakantie wil. Geen of groen water in het zwembad, kakkerlakken in de hotelkamer, eten waar je ziek van wordt, de reisleiding die geen rekening houdt met je klachten of gewoon helemaal niet aanwezig is: 'Stressvakantie' gaat over (soms kleine) problemen met een grote stressfactor. Maar 'Stressvakantie' streeft vooral naar een happy end en een fijne vakantie voor iedereen.

De missie van Tine en Désiré
Tine Van den Brande en Désiré Naessens trekken - elk afzonderlijk - langs de populaire vakantiebestemmingen met een duidelijke missie: zij doen er alles aan om er voor te zorgen dat Vlaamse toeristen wier droomvakantie een stressvakantie is geworden terug zorgeloos kunnen genieten en alsnog een prettige tijd kunnen beleven.

Zoals gezegd: kleine problemen kunnen je vakantiegevoel als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Bijvoorbeeld als je geen drie- maar een tweepersoonskamer krijgt zodat papa, mama en tienerdochter samen in één groot bed moeten slapen. Désiré bekijkt hoe hij het gezin aan een betere kamer kan helpen. Maar het kan ook veel erger: je huurt een villa en die blijkt niet te bestaan. Of de verhuurder van een ander vakantiehuis gaat aan de haal met je voorschot, maar laat je niet binnen in het huis. Tine gaat op zoek naar de verantwoordelijken. 'Stressvakantie' is een programma dat voor Vlamingen op vakantie een oplossing probeert te vinden voor de kleine en grote frustraties die hun vakantie dreigen te verpesten.