Gebrek aan hygiëne in Kusadasi

29/09/2010 - 13:47

Desiré Naessens reist naar Kusadasi, een badplaats in het Westen van Turkije. Rudy en zijn partner Didier betalen 2.133 euro voor 10 dagen all inclusive in een drie sterren-hotel. Volgens de brochure zijn de kamers van het hotel pico bello in orde. Maar in werkelijkheid heeft het hotel zijn beste tijd gehad en is het helemaal verouderd. Er ligt overal rommel, de hygiëne laat te wensen over, er is schimmelvorming op muren en plafonds, de accommodatie is verouderd en het eten is ronduit slecht. Desiré Naessens onderneemt actie om een einde te maken aan de nachtmerrie.

Calpe, een toeristische trekpleister in Spanje, wordt de bestemming van Tine Van den Brande. Wim en Sofie houden er met hun 2 zonen graag vakantie en huren elke zomer een ruime gezinswagen in de categorie 2. Tien maanden geleden boekte Sofie een gezinswagen en betaalde hiervoor 505 euro. Maar op de luchthaven van Calpe krijgt het gezin te horen dat alle wagens verhuurd zijn. Er is enkel nog een kleine oude wagen van de categorie 1 voorradig. De motor van de auto is onbetrouwbaar en maakt lelijke geluiden. Daar komt nog bij dat er geen airco is en dat vader Wim te groot is om achter het stuur plaats te nemen. Het gezin heeft alle autoverhuurbedrijven in Calpe al opgebeld, maar heeft geen andere wagen gevonden. Tine haalt alles uit de kast om het mobiliteitsprobleem op te lossen.

'Stressvakantie', donderdag 30 september om 20.45

Ontdek meer over Stressvakantie

Stressvakantie programma informatie

Vakantieperikelen kan je missen als kiespijn, zeker na een vol jaar zwoegen. Gelukkig zijn Tine Van den Brande en Désiré Naessens op post om de grootste problemen op te lossen. Voor heel wat gezinnen is de jaarlijkse vakantie het hoogtepunt na 12 maanden hard werken. Ze hebben er voor gespaard, kijken er naar uit en rekenen op een zorgeloze tijd van pure ontspanning. Als je vakantie dan door een vuile kamer, slecht eten, geluidsoverlast, een onveilig balkon of een ander probleem niet wordt wat je er van verwacht, dan krijg je stress. En dat is wel het laatste wat je op vakantie wil. Geen of groen water in het zwembad, kakkerlakken in de hotelkamer, eten waar je ziek van wordt, de reisleiding die geen rekening houdt met je klachten of gewoon helemaal niet aanwezig is: 'Stressvakantie' gaat over (soms kleine) problemen met een grote stressfactor. Maar 'Stressvakantie' streeft vooral naar een happy end en een fijne vakantie voor iedereen.

De missie van Tine en Désiré
Tine Van den Brande en Désiré Naessens trekken - elk afzonderlijk - langs de populaire vakantiebestemmingen met een duidelijke missie: zij doen er alles aan om er voor te zorgen dat Vlaamse toeristen wier droomvakantie een stressvakantie is geworden terug zorgeloos kunnen genieten en alsnog een prettige tijd kunnen beleven.

Zoals gezegd: kleine problemen kunnen je vakantiegevoel als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Bijvoorbeeld als je geen drie- maar een tweepersoonskamer krijgt zodat papa, mama en tienerdochter samen in één groot bed moeten slapen. Désiré bekijkt hoe hij het gezin aan een betere kamer kan helpen. Maar het kan ook veel erger: je huurt een villa en die blijkt niet te bestaan. Of de verhuurder van een ander vakantiehuis gaat aan de haal met je voorschot, maar laat je niet binnen in het huis. Tine gaat op zoek naar de verantwoordelijken. 'Stressvakantie' is een programma dat voor Vlamingen op vakantie een oplossing probeert te vinden voor de kleine en grote frustraties die hun vakantie dreigen te verpesten.