Een wel erg avontuurlijke vakantie in de Provence

05/10/2011 - 16:53

Ook in de laatste aflevering van dit Stressvakantie-seizoen gaan Tine en Désiré weer grote uitdagingen tegemoet. Vooral bij Tine gaat het er hevig aan toe. Zij bezoekt de familie Driesen uit Hoeselt, die een droomvakantie plande in het Franse Drôme Provençale. Kurt en Elisabeth boekten via het internet een vakantiehuisje op een idyllisch vakantiedomein, maar bij aankomst blijkt dat domein een grote bouwwerf te zijn. Het zwembad waar zoontje Mattis zo naar verlangde staat droog, het regent binnen in de woning, het hoge terras heeft geen omheining, de boiler is ontploft en ook de elektriciteit vormt een groot gevaar. Tine probeert de eigenaar met de neus op de feiten te drukken, maar wordt hardhandig aan de deur gezet.

Dimitri Leflot lijdt aan een spierziekte en heeft daarom een speciale rolstoel nodig. Al jaren reist hij samen met zijn ouders per vliegtuig naar Tenerife. Tot het gezin op een dag een brief ontvangt met slecht nieuws. Hoewel dat vorige jaren geen probleem was, kan de luchtvaartmaatschappij de rolstoel van Dimitri niet langer meenemen omdat die te groot is om in de bagageruimte te plaatsen. Désiré verzet hemel en aarde om antwoorden te vinden op de vele vragen van het gezin en zorgt ervoor dat ze alsnog met vakantie kunnen...

Op donderdag 6 oktober om 20.45

Ontdek meer over Stressvakantie

Nieuwe fragmenten

Stressvakantie programma informatie

Vakantieperikelen kan je missen als kiespijn, zeker na een vol jaar zwoegen. Gelukkig zijn Tine Van den Brande en Désiré Naessens op post om de grootste problemen op te lossen. Voor heel wat gezinnen is de jaarlijkse vakantie het hoogtepunt na 12 maanden hard werken. Ze hebben er voor gespaard, kijken er naar uit en rekenen op een zorgeloze tijd van pure ontspanning. Als je vakantie dan door een vuile kamer, slecht eten, geluidsoverlast, een onveilig balkon of een ander probleem niet wordt wat je er van verwacht, dan krijg je stress. En dat is wel het laatste wat je op vakantie wil. Geen of groen water in het zwembad, kakkerlakken in de hotelkamer, eten waar je ziek van wordt, de reisleiding die geen rekening houdt met je klachten of gewoon helemaal niet aanwezig is: 'Stressvakantie' gaat over (soms kleine) problemen met een grote stressfactor. Maar 'Stressvakantie' streeft vooral naar een happy end en een fijne vakantie voor iedereen.

De missie van Tine en Désiré
Tine Van den Brande en Désiré Naessens trekken - elk afzonderlijk - langs de populaire vakantiebestemmingen met een duidelijke missie: zij doen er alles aan om er voor te zorgen dat Vlaamse toeristen wier droomvakantie een stressvakantie is geworden terug zorgeloos kunnen genieten en alsnog een prettige tijd kunnen beleven.

Zoals gezegd: kleine problemen kunnen je vakantiegevoel als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Bijvoorbeeld als je geen drie- maar een tweepersoonskamer krijgt zodat papa, mama en tienerdochter samen in één groot bed moeten slapen. Désiré bekijkt hoe hij het gezin aan een betere kamer kan helpen. Maar het kan ook veel erger: je huurt een villa en die blijkt niet te bestaan. Of de verhuurder van een ander vakantiehuis gaat aan de haal met je voorschot, maar laat je niet binnen in het huis. Tine gaat op zoek naar de verantwoordelijken. 'Stressvakantie' is een programma dat voor Vlamingen op vakantie een oplossing probeert te vinden voor de kleine en grote frustraties die hun vakantie dreigen te verpesten.

 

Extra