Een verloederd en afgeleefd vakantiepark

06/10/2010 - 15:24

Danny en Anja uit Roosdaal boeken in de Franse Camargue een bungalow voor drie personen in een vakantiedomein. Ze betalen 844 euro voor een verblijf van een week. Volgens de brochure zijn de bungalows zeer verzorgd. Maar bij hun aankomst blijkt het ganse park totaal verloederd en afgeleefd. Het zwembad is niet onderhouden en zit vol met algen. De bungalowns zijn piepklein en niet onderhouden. Dochtertje Hannelore durft zelfs niet in bad gaan. In plaats van rust krijgt het jonge gezinnetje stress in het vakantiedomein. Danny en Anja stappen naar de directie en contacteren ook de noodlijn in België om de problemen aan te kaarten. Maar ze krijgen geen gehoor en uiteindelijk boeken ze een hotel net buiten de stad. Danny en Anja willen hun geld terugbetaald krijgen en roepen de hulp in van Desiré Naessens.

Tine Van den Brande krijgt in Spanje te maken met een vreemde vorm van geluidsoverlast. In Pineda de Mar boekt de familie Knuts uit Houthalen-Helchteren twee vijfpersoonsstudio’s in een hotel. De familie Argyl uit Gent boekt er twee familiestudio’s. Beide gezinnen betalen 1.500 euro per studio, voor tien dagen in de formule all inclusive. Al snel blijkt dat dit geen droomvakantie zal worden. Door de luchtkokers in de badkamers kunnen ze elk gesprek van de omliggende buren horen. Er staan elke dag dezelfde onsmakelijke gerechten op het menu en verschillende familieleden hebben bovendien darmklachten. De familie Argyl is de situatie grondig beu. Ze zijn al herhaaldelijk gaan klagen aan de hotelbalie, maar krijgen geen gehoor en krijgen al helemaal niet de manager te spreken. Daarom roepen ze de hulp van Stressvakantie in. 

'Stressvakantie', donderdag 7 oktober om 20.45

Ontdek meer over Stressvakantie

Nieuwe fragmenten

Stressvakantie programma informatie

Vakantieperikelen kan je missen als kiespijn, zeker na een vol jaar zwoegen. Gelukkig zijn Tine Van den Brande en Désiré Naessens op post om de grootste problemen op te lossen. Voor heel wat gezinnen is de jaarlijkse vakantie het hoogtepunt na 12 maanden hard werken. Ze hebben er voor gespaard, kijken er naar uit en rekenen op een zorgeloze tijd van pure ontspanning. Als je vakantie dan door een vuile kamer, slecht eten, geluidsoverlast, een onveilig balkon of een ander probleem niet wordt wat je er van verwacht, dan krijg je stress. En dat is wel het laatste wat je op vakantie wil. Geen of groen water in het zwembad, kakkerlakken in de hotelkamer, eten waar je ziek van wordt, de reisleiding die geen rekening houdt met je klachten of gewoon helemaal niet aanwezig is: 'Stressvakantie' gaat over (soms kleine) problemen met een grote stressfactor. Maar 'Stressvakantie' streeft vooral naar een happy end en een fijne vakantie voor iedereen.

De missie van Tine en Désiré
Tine Van den Brande en Désiré Naessens trekken - elk afzonderlijk - langs de populaire vakantiebestemmingen met een duidelijke missie: zij doen er alles aan om er voor te zorgen dat Vlaamse toeristen wier droomvakantie een stressvakantie is geworden terug zorgeloos kunnen genieten en alsnog een prettige tijd kunnen beleven.

Zoals gezegd: kleine problemen kunnen je vakantiegevoel als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Bijvoorbeeld als je geen drie- maar een tweepersoonskamer krijgt zodat papa, mama en tienerdochter samen in één groot bed moeten slapen. Désiré bekijkt hoe hij het gezin aan een betere kamer kan helpen. Maar het kan ook veel erger: je huurt een villa en die blijkt niet te bestaan. Of de verhuurder van een ander vakantiehuis gaat aan de haal met je voorschot, maar laat je niet binnen in het huis. Tine gaat op zoek naar de verantwoordelijken. 'Stressvakantie' is een programma dat voor Vlamingen op vakantie een oplossing probeert te vinden voor de kleine en grote frustraties die hun vakantie dreigen te verpesten.

 

Extra