Een luxueus vakantiehuis met mankementen

07/09/2011 - 12:57

Deze week vertoeft Tine in Palafrugell, een dorpje in het noorden van Spanje. Hier huurde de familie Demeersman een luxueus vakantiehuis om te onthaasten, althans dat dachten ze. Bij aankomst blijkt de villa een piepkleine rijwoning te zijn, met een benepen terras dat uitkijkt op een verloederde buurt. Bovendien loopt er een drukke weg achter het huis, waardoor geluidshinder optreedt. Op het internet werden deze mankementen professioneel weggewerkt, wat bij Kim en Stefan tot een vertekend beeld leidde. De familie voelt zich bedrogen en wil haar vakantie niet langer in deze woning doorbrengen. Maar wanneer ze een deel van hun geld terugvragen, dreigen de eigenaars ermee naar de politie te stappen, waardoor Kim en Stefan dan maar op eigen initiatief aan ander vakantiehuis zoeken. Tine zoekt de verhuurders van de vakantiewoning op en confronteert hen met de feiten…

De families Van Loo en Coumans gaan al jaren samen op reis. Omdat ze allebei jonge kinderen hebben, besluiten ze een villa te huren in het idyllische Franse dorpje Antibes. De familie telt 7000 euro neer voor de villa, maar merkt ter plaatse op dat het huis extreem vochtig is en dat er overal schimmels op de muren zitten. De kleine Chloe heeft door het hoge vochtigheidsgehalte een zware bronchitis opgelopen en werd met koorts naar een arts gebracht. Door de slechte toestand van de woning begeeft ook de elektriciteit het te pas en te onpas. De families Van Loo en Coumans vinden de prijs van de villa allesbehalve in overeenstemming met het comfort en dus treedt Désiré op de voorgrond om een compensatie af te dwingen.

Donderdag 8 september 2011 om 20.45

Ontdek meer over Stressvakantie

Nieuwe fragmenten

Stressvakantie programma informatie

Vakantieperikelen kan je missen als kiespijn, zeker na een vol jaar zwoegen. Gelukkig zijn Tine Van den Brande en Désiré Naessens op post om de grootste problemen op te lossen. Voor heel wat gezinnen is de jaarlijkse vakantie het hoogtepunt na 12 maanden hard werken. Ze hebben er voor gespaard, kijken er naar uit en rekenen op een zorgeloze tijd van pure ontspanning. Als je vakantie dan door een vuile kamer, slecht eten, geluidsoverlast, een onveilig balkon of een ander probleem niet wordt wat je er van verwacht, dan krijg je stress. En dat is wel het laatste wat je op vakantie wil. Geen of groen water in het zwembad, kakkerlakken in de hotelkamer, eten waar je ziek van wordt, de reisleiding die geen rekening houdt met je klachten of gewoon helemaal niet aanwezig is: 'Stressvakantie' gaat over (soms kleine) problemen met een grote stressfactor. Maar 'Stressvakantie' streeft vooral naar een happy end en een fijne vakantie voor iedereen.

De missie van Tine en Désiré
Tine Van den Brande en Désiré Naessens trekken - elk afzonderlijk - langs de populaire vakantiebestemmingen met een duidelijke missie: zij doen er alles aan om er voor te zorgen dat Vlaamse toeristen wier droomvakantie een stressvakantie is geworden terug zorgeloos kunnen genieten en alsnog een prettige tijd kunnen beleven.

Zoals gezegd: kleine problemen kunnen je vakantiegevoel als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Bijvoorbeeld als je geen drie- maar een tweepersoonskamer krijgt zodat papa, mama en tienerdochter samen in één groot bed moeten slapen. Désiré bekijkt hoe hij het gezin aan een betere kamer kan helpen. Maar het kan ook veel erger: je huurt een villa en die blijkt niet te bestaan. Of de verhuurder van een ander vakantiehuis gaat aan de haal met je voorschot, maar laat je niet binnen in het huis. Tine gaat op zoek naar de verantwoordelijken. 'Stressvakantie' is een programma dat voor Vlamingen op vakantie een oplossing probeert te vinden voor de kleine en grote frustraties die hun vakantie dreigen te verpesten.

 

Extra