Désiré trekt naar een afgeleefd viersterrenhotel

09/09/2010 - 00:58

In de 2de aflevering van ‘Stressvakantie’ trekt Desiré Naessens naar Lloret de Mar en buigt Tine zich over de kids-ID’s.

Viersterrenhotel heeft zijn beste tijd gehad
Lloret de Mar ligt in het Noorden van Spanje. Daar reserveren Nicky en Jeffrey, beiden 18 jaar oud, een tweepersoonskamer in een vier sterrenhotel. Ze betalen elk 800 euro voor een verblijf van een week in de formule all inclusive. Maar bij hun aankomst blijkt dat het hotel zijn beste tijd heeft gehad, vooral de gangen en de kamers zijn compleet afgeleefd. De kamers zijn totaal verouderd en er is overal schimmel. Ook de badkamer heeft haar beste tijd al lang achter de rug. Nicky en Jeffrey hebben deze toestand al aangeklaagd bij de hoteldirectie. Ze kregen een andere kamer toegewezen, maar die was in een even erbarmelijke staat. Daarom hebben ze Désire Naessens zijn hulp ingeroepen.

Tine bij de minister van binnenlandse zaken
Tine Van den Brande probeert een oplossing te zoeken voor twee families die door verkeerde informatie van hun gemeentebestuur niet op reis kunnen vertrekken.
De familie De Ceuster uit Tessenderlo wil voor een weldverdiende vakantie naar Egypte vertrekken. Dochter Silke, die over enkele weken twaalf wordt, mag het vliegtuig niet op omdat haar kids-ID geen twee maanden geldig meer is. Maar volgens de gemeente kan Silke wel met de kids-ID reizen.

Ook de familie Koeyvoets uit Laakdal maakt iets soortgelijks mee. Zo kreeg Barbara in de luchthaven te horen dat haar zoon Jordy het vliegtuig niet op mag omdat zijn kids-ID geen twee maanden geldig is. Omdat het weekend is, kan Barbara nog geen paspoort bij de gemeente aanvragen. Barbara wil zo snel mogelijk een oplossing omdat haar twee andere zoontjes die samen met hun vader naar Egypte zijn kunnen reizen, dringend medicatie nodig hebben.

Ontdek meer over Stressvakantie

Nieuwe fragmenten

Stressvakantie programma informatie

Vakantieperikelen kan je missen als kiespijn, zeker na een vol jaar zwoegen. Gelukkig zijn Tine Van den Brande en Désiré Naessens op post om de grootste problemen op te lossen. Voor heel wat gezinnen is de jaarlijkse vakantie het hoogtepunt na 12 maanden hard werken. Ze hebben er voor gespaard, kijken er naar uit en rekenen op een zorgeloze tijd van pure ontspanning. Als je vakantie dan door een vuile kamer, slecht eten, geluidsoverlast, een onveilig balkon of een ander probleem niet wordt wat je er van verwacht, dan krijg je stress. En dat is wel het laatste wat je op vakantie wil. Geen of groen water in het zwembad, kakkerlakken in de hotelkamer, eten waar je ziek van wordt, de reisleiding die geen rekening houdt met je klachten of gewoon helemaal niet aanwezig is: 'Stressvakantie' gaat over (soms kleine) problemen met een grote stressfactor. Maar 'Stressvakantie' streeft vooral naar een happy end en een fijne vakantie voor iedereen.

De missie van Tine en Désiré
Tine Van den Brande en Désiré Naessens trekken - elk afzonderlijk - langs de populaire vakantiebestemmingen met een duidelijke missie: zij doen er alles aan om er voor te zorgen dat Vlaamse toeristen wier droomvakantie een stressvakantie is geworden terug zorgeloos kunnen genieten en alsnog een prettige tijd kunnen beleven.

Zoals gezegd: kleine problemen kunnen je vakantiegevoel als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Bijvoorbeeld als je geen drie- maar een tweepersoonskamer krijgt zodat papa, mama en tienerdochter samen in één groot bed moeten slapen. Désiré bekijkt hoe hij het gezin aan een betere kamer kan helpen. Maar het kan ook veel erger: je huurt een villa en die blijkt niet te bestaan. Of de verhuurder van een ander vakantiehuis gaat aan de haal met je voorschot, maar laat je niet binnen in het huis. Tine gaat op zoek naar de verantwoordelijken. 'Stressvakantie' is een programma dat voor Vlamingen op vakantie een oplossing probeert te vinden voor de kleine en grote frustraties die hun vakantie dreigen te verpesten.

 

Extra