Désiré trekt naar een afgeleefd viersterrenhotel

In de 2de aflevering van ‘Stressvakantie’ trekt Desiré Naessens naar Lloret de Mar en buigt Tine zich over de kids-ID’s.

Viersterrenhotel heeft zijn beste tijd gehad
Lloret de Mar ligt in het Noorden van Spanje. Daar reserveren Nicky en Jeffrey, beiden 18 jaar oud, een tweepersoonskamer in een vier sterrenhotel. Ze betalen elk 800 euro voor een verblijf van een week in de formule all inclusive. Maar bij hun aankomst blijkt dat het hotel zijn beste tijd heeft gehad, vooral de gangen en de kamers zijn compleet afgeleefd. De kamers zijn totaal verouderd en er is overal schimmel. Ook de badkamer heeft haar beste tijd al lang achter de rug. Nicky en Jeffrey hebben deze toestand al aangeklaagd bij de hoteldirectie. Ze kregen een andere kamer toegewezen, maar die was in een even erbarmelijke staat. Daarom hebben ze Désire Naessens zijn hulp ingeroepen.

Tine bij de minister van binnenlandse zaken
Tine Van den Brande probeert een oplossing te zoeken voor twee families die door verkeerde informatie van hun gemeentebestuur niet op reis kunnen vertrekken.
De familie De Ceuster uit Tessenderlo wil voor een weldverdiende vakantie naar Egypte vertrekken. Dochter Silke, die over enkele weken twaalf wordt, mag het vliegtuig niet op omdat haar kids-ID geen twee maanden geldig meer is. Maar volgens de gemeente kan Silke wel met de kids-ID reizen.

Ook de familie Koeyvoets uit Laakdal maakt iets soortgelijks mee. Zo kreeg Barbara in de luchthaven te horen dat haar zoon Jordy het vliegtuig niet op mag omdat zijn kids-ID geen twee maanden geldig is. Omdat het weekend is, kan Barbara nog geen paspoort bij de gemeente aanvragen. Barbara wil zo snel mogelijk een oplossing omdat haar twee andere zoontjes die samen met hun vader naar Egypte zijn kunnen reizen, dringend medicatie nodig hebben.

Meer video's van Stressvakantie