Vreselijke vakantiesituaties

In de 3de aflevering van ‘Stressvakantie’ belandt Desiré Naessens op Tenerife in een hotel dat volgens de brochure volledig gerenoveerd is. Maar niets is minder waar. Tine Van den Brande stoot in Frankrijk op een wel heel vreemde zaak: een vakantievilla vol achtergebleven kledingstukken en bloedsporen.

Geen all inclusive
De onderwijzeres Ina uit Boortmeerbeek gaat voor het eerst helemaal alleen op reis. Ze wil een zorgeloze vakantie en kiest daarom voor een all inclusive formule in een drie sterrenhotel op Tenerife. Ze betaalt hiervoor 599 euro. Maar zodra ze landt op het Canarische eiland komt de stress. Ina krijgt via de reisorganisatie te horen dat het hotel niet geschikt is om gasten te ontvangen. Noodgedwongen kiest ze voor een ander hotel dat geen all inclusive formule aanbiedt, terwijl ze daar wel voor betaald heeft. Desiré gaat een kijkje nemen in het hotel dat Ina oorspronkelijk geboekt heeft.

Kakkerlakken
Hij valt er van de ene verbazing in de andere én hij ontmoet er Lorenzo uit Dendermonde. Hij weigerde naar het andere hotel te gaan en brengt zijn vakantie door op een bouwwerf met een leeg zwembad en moet er overnachten in een studio, die volledig verouderd is en waar hij kakkerlakken als roommates heeft. Bovendien is het eten er afschuwelijk. Desiré gaat samen met Lorenzo ontbijten en staat versteld van wat ze voorgeschoteld krijgen : ijskoude omeletten, hard brood, aangelengde siroop die wordt aangeprezen als vers fruitsap, druipvet spek,… Desiré laat het hier niet bij en gaat op zoek naar een oplossing voor Ina en Lorenzo.

Glasscherven en bloedsporen
Lorgues is een gemeente in de Franse Provence. Daar huren Caroline en Jo uit Huldenberg een luxevilla. Ze betalen 3.000 euro voor 12 dagen. Bij hun aankomst vindt het jonge gezin niet enkel kledingstukken, maar ook glasscherven en bloedsporen op de vloer en op ramen en deuren. Caroline en Jo besluiten om hier geen voet binnen te zetten met de kinderen en besluiten een andere villa te huren. Omdat ze de eigenares van de villa maar niet te pakken krijgen, roepen Caroline en Jo uiteindelijk de hulp van Tine in. De zoektocht naar de eigenares brengt Tine vanuit de Provence naar Schotland en Londen.

Meer video's van Stressvakantie