Vuile kamers en gevaarlijke terrassen

30/08/2011 - 13:18

Sandra en Steven uit Geraardsbergen weten sinds 8 maanden dat hun zoontje Danté mentaal en motorisch gehandicapt is. Om hun zorgen even te vergeten, huurde het gezin een vakantiehuis aan de Costa Brava. Maar van een zorgeloze reis is geen sprake… Omdat Danté niet goed kan stappen en evenwichtsproblemen heeft, wilden Sandra en Steven een vakantiehuis met een groot en vlak terras. Meermaals verzekerde het reisbureau hen dat alles in orde zou zijn, maar bij aankomst bleek het terras veel te gevaarlijk. Op 5 dagen tijd kreeg het gezin al 4 vakantiehuizen toegewezen, maar steeds werden de terrassen gevaarlijker. De situatie is zelfs zo erg, dat Danté binnen moet blijven. Desiré trekt naar de Costa Brava om te onderzoeken wat er aan de hand is…

Ook Tine vertoeft in Spanje. Zij probeert een groep van 12 jongeren te helpen, die per persoon 550 euro neertelden per week, voor een kamer in een driesterrenhotel. Maar de kamer lijkt in niets op die waar ze voor betaalden: de bedden zijn stuk, de kamers vuil, de televisie, airco en het toilet zijn kapot,… Tine probeert de manager te strikken om de schrijnende situatie aan te kaarten, maar dat blijkt geen sinecure te zijn.

Donderdag 1 september om 20.45

Voor de duidelijkheid wensen wij hier te melden dat het agentschap Unico Costa Brava niet betrokken was bij de problemen waarmee de familie Van Achter te L’Estala werd geconfronteerd in de aflevering van Stressvakantie van 1 september 2011.

Ontdek meer over Stressvakantie

Nieuwe fragmenten

Stressvakantie programma informatie

Vakantieperikelen kan je missen als kiespijn, zeker na een vol jaar zwoegen. Gelukkig zijn Tine Van den Brande en Désiré Naessens op post om de grootste problemen op te lossen. Voor heel wat gezinnen is de jaarlijkse vakantie het hoogtepunt na 12 maanden hard werken. Ze hebben er voor gespaard, kijken er naar uit en rekenen op een zorgeloze tijd van pure ontspanning. Als je vakantie dan door een vuile kamer, slecht eten, geluidsoverlast, een onveilig balkon of een ander probleem niet wordt wat je er van verwacht, dan krijg je stress. En dat is wel het laatste wat je op vakantie wil. Geen of groen water in het zwembad, kakkerlakken in de hotelkamer, eten waar je ziek van wordt, de reisleiding die geen rekening houdt met je klachten of gewoon helemaal niet aanwezig is: 'Stressvakantie' gaat over (soms kleine) problemen met een grote stressfactor. Maar 'Stressvakantie' streeft vooral naar een happy end en een fijne vakantie voor iedereen.

De missie van Tine en Désiré
Tine Van den Brande en Désiré Naessens trekken - elk afzonderlijk - langs de populaire vakantiebestemmingen met een duidelijke missie: zij doen er alles aan om er voor te zorgen dat Vlaamse toeristen wier droomvakantie een stressvakantie is geworden terug zorgeloos kunnen genieten en alsnog een prettige tijd kunnen beleven.

Zoals gezegd: kleine problemen kunnen je vakantiegevoel als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Bijvoorbeeld als je geen drie- maar een tweepersoonskamer krijgt zodat papa, mama en tienerdochter samen in één groot bed moeten slapen. Désiré bekijkt hoe hij het gezin aan een betere kamer kan helpen. Maar het kan ook veel erger: je huurt een villa en die blijkt niet te bestaan. Of de verhuurder van een ander vakantiehuis gaat aan de haal met je voorschot, maar laat je niet binnen in het huis. Tine gaat op zoek naar de verantwoordelijken. 'Stressvakantie' is een programma dat voor Vlamingen op vakantie een oplossing probeert te vinden voor de kleine en grote frustraties die hun vakantie dreigen te verpesten.

 

Extra