Geweigerd op vlucht door gebruik van roepnaam. Terecht of onterecht?

14/09/2011 - 10:32

Ook in de derde aflevering van ‘Stressvakantie’ worden Tine Van den Brande en Désiré Naessens met enkele schrijnende vakantietaferelen geconfronteerd.

Tine bevindt zich in het Franse dorpje Grasse, waar Vincent en Nadja uit Brugge een mooi vakantiehuisje hebben geboekt. Althans dat zegt de folder. Het gezin dacht terecht te komen in een heus kinderparadijs voor hun zoontje Thibault, die aan hemofilie lijdt en dicht bij een gespecialiseerd hospitaal moet verblijven. Het vakantiedorp dat Vincent en Nadja boekten, ligt in de nabijheid van zo’n centrum en was daarom de ideale uitvalsbasis voor een zorgeloze vakantie. Maar bij aankomst werd hun vakantiedroom al snel aan diggelen geslagen. Het domein is dringend aan renovatie toe en is uiterst onveilig voor peuters. Tine confronteert de directie meteen met de harde feiten…

Désiré blijft ditmaal in eigen land. Hij gaat op bezoek bij Georges en Jules, twee reizigers die dezelfde nare ervaringen beleefden met een low cost vliegtuigmaatschappij. Georges en Jules, die officieel Gregorius en Julien heten, boekten de tickets op hun roepnaam, waardoor hun reisdocumenten ongeldig bleken en de toegang tot het vliegtuig werd geweigerd. Om hun reis alsnog verder te zetten, moesten de heren een fixe som geld ophoesten. Désiré merkt echter op dat dit beleid niet consequent wordt toegepast en dat het bedrag van de boete sterk fluctueert. Hij besluit de proef op de som te nemen en boekt zelf een ticket richting Valencia onder zijn roepnaam ‘Dees’…

Donderdag 15 september 2011 om 20.45

Ontdek meer over Stressvakantie

Nieuwe fragmenten

Stressvakantie programma informatie

Vakantieperikelen kan je missen als kiespijn, zeker na een vol jaar zwoegen. Gelukkig zijn Tine Van den Brande en Désiré Naessens op post om de grootste problemen op te lossen. Voor heel wat gezinnen is de jaarlijkse vakantie het hoogtepunt na 12 maanden hard werken. Ze hebben er voor gespaard, kijken er naar uit en rekenen op een zorgeloze tijd van pure ontspanning. Als je vakantie dan door een vuile kamer, slecht eten, geluidsoverlast, een onveilig balkon of een ander probleem niet wordt wat je er van verwacht, dan krijg je stress. En dat is wel het laatste wat je op vakantie wil. Geen of groen water in het zwembad, kakkerlakken in de hotelkamer, eten waar je ziek van wordt, de reisleiding die geen rekening houdt met je klachten of gewoon helemaal niet aanwezig is: 'Stressvakantie' gaat over (soms kleine) problemen met een grote stressfactor. Maar 'Stressvakantie' streeft vooral naar een happy end en een fijne vakantie voor iedereen.

De missie van Tine en Désiré
Tine Van den Brande en Désiré Naessens trekken - elk afzonderlijk - langs de populaire vakantiebestemmingen met een duidelijke missie: zij doen er alles aan om er voor te zorgen dat Vlaamse toeristen wier droomvakantie een stressvakantie is geworden terug zorgeloos kunnen genieten en alsnog een prettige tijd kunnen beleven.

Zoals gezegd: kleine problemen kunnen je vakantiegevoel als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Bijvoorbeeld als je geen drie- maar een tweepersoonskamer krijgt zodat papa, mama en tienerdochter samen in één groot bed moeten slapen. Désiré bekijkt hoe hij het gezin aan een betere kamer kan helpen. Maar het kan ook veel erger: je huurt een villa en die blijkt niet te bestaan. Of de verhuurder van een ander vakantiehuis gaat aan de haal met je voorschot, maar laat je niet binnen in het huis. Tine gaat op zoek naar de verantwoordelijken. 'Stressvakantie' is een programma dat voor Vlamingen op vakantie een oplossing probeert te vinden voor de kleine en grote frustraties die hun vakantie dreigen te verpesten.

 

Extra