Angstaanjagende taferelen in de hotelkeuken

In de voorlaatste aflevering van ‘Stressvakantie’ nemen Desiré en Tine de reislustige kijkers mee naar Hongarije, Kreta en Spanje.

Piepkleine familiekamer
Vlakbij het Balatonmeer in Hongarije boeken Cindy en Pierre een familiekamer in een driesterrenhotel. Na een autorit van meer dan 1.400 kilometer blijkt dat het hotel niet over familiekamers beschikt, hoewel dat zo in de reisbrochure stond. Het gezin wordt verdeeld in twee aparte kamers, die niet alleen piepklein zijn maar bovendien ver uit elkaar liggen. Een oogje in het zeil houden is onmogelijk, want de kamer van de kinderen ligt aan de andere kant van het hotel. En dat terwijl twee van de kinderen speciale aandacht nodig hebben. Cindy en Pierre slagen er niet in om zelf een oplossing uit de brand te slepen en roepen de hulp in van ‘Stressvakantie’.

Geen animatie in eigen taal
In Hersonissos op het eiland Kreta boekt Carine uit Dilbeek samen met haar tienjarig dochtertje Febe een kamer in een hotel, waar volgens de brochure tal van activiteiten worden georganiseerd voor Vlaamse gezinnen. Carine koos het hotel omdat het het label Belgian Favourites heeft, wat staat voor animatie en begeleiding in de eigen taal. Maar daar is niets van te merken. Tine Van den Brande gaat tot de actie over.

Waterparadijs blijkt bouwwerf
In het Spaanse Benidorm boeken Isabelle en Jurgen uit Wakken samen met hun dochtertje Daina een driepersoonskamer in een hotel met een all inclusive formule. Ze betalen hiervoor 1.700 euro. De familie kiest speciaal voor dit hotel omwille van zijn befaamde waterparadijs en de kinderspeeltuin. Maar bij hun aankomst blijken het waterpark en de speeltuin gesloten te zijn. Het kindergedeelte is een grote bouwwerf. Bovendien is het met de hygiëne en met het eten erg gesteld. De familie spaarde een gans jaar om op reis te kunnen gaan. Omdat alles zo tegenvalt, hopen ze dat Desiré Naessens hun vakantie alsnog kan redden.

Meer video's van Stressvakantie