Angstaanjagende taferelen in de hotelkeuken

13/10/2010 - 12:13

In de voorlaatste aflevering van ‘Stressvakantie’ nemen Desiré en Tine de reislustige kijkers mee naar Hongarije, Kreta en Spanje.

Piepkleine familiekamer
Vlakbij het Balatonmeer in Hongarije boeken Cindy en Pierre een familiekamer in een driesterrenhotel. Na een autorit van meer dan 1.400 kilometer blijkt dat het hotel niet over familiekamers beschikt, hoewel dat zo in de reisbrochure stond. Het gezin wordt verdeeld in twee aparte kamers, die niet alleen piepklein zijn maar bovendien ver uit elkaar liggen. Een oogje in het zeil houden is onmogelijk, want de kamer van de kinderen ligt aan de andere kant van het hotel. En dat terwijl twee van de kinderen speciale aandacht nodig hebben. Cindy en Pierre slagen er niet in om zelf een oplossing uit de brand te slepen en roepen de hulp in van ‘Stressvakantie’.

Geen animatie in eigen taal
In Hersonissos op het eiland Kreta boekt Carine uit Dilbeek samen met haar tienjarig dochtertje Febe een kamer in een hotel, waar volgens de brochure tal van activiteiten worden georganiseerd voor Vlaamse gezinnen. Carine koos het hotel omdat het het label Belgian Favourites heeft, wat staat voor animatie en begeleiding in de eigen taal. Maar daar is niets van te merken. Tine Van den Brande gaat tot de actie over.

Waterparadijs blijkt bouwwerf
In het Spaanse Benidorm boeken Isabelle en Jurgen uit Wakken samen met hun dochtertje Daina een driepersoonskamer in een hotel met een all inclusive formule. Ze betalen hiervoor 1.700 euro. De familie kiest speciaal voor dit hotel omwille van zijn befaamde waterparadijs en de kinderspeeltuin. Maar bij hun aankomst blijken het waterpark en de speeltuin gesloten te zijn. Het kindergedeelte is een grote bouwwerf. Bovendien is het met de hygiëne en met het eten erg gesteld. De familie spaarde een gans jaar om op reis te kunnen gaan. Omdat alles zo tegenvalt, hopen ze dat Desiré Naessens hun vakantie alsnog kan redden.

Ontdek meer over Stressvakantie

Stressvakantie programma informatie

Vakantieperikelen kan je missen als kiespijn, zeker na een vol jaar zwoegen. Gelukkig zijn Tine Van den Brande en Désiré Naessens op post om de grootste problemen op te lossen. Voor heel wat gezinnen is de jaarlijkse vakantie het hoogtepunt na 12 maanden hard werken. Ze hebben er voor gespaard, kijken er naar uit en rekenen op een zorgeloze tijd van pure ontspanning. Als je vakantie dan door een vuile kamer, slecht eten, geluidsoverlast, een onveilig balkon of een ander probleem niet wordt wat je er van verwacht, dan krijg je stress. En dat is wel het laatste wat je op vakantie wil. Geen of groen water in het zwembad, kakkerlakken in de hotelkamer, eten waar je ziek van wordt, de reisleiding die geen rekening houdt met je klachten of gewoon helemaal niet aanwezig is: 'Stressvakantie' gaat over (soms kleine) problemen met een grote stressfactor. Maar 'Stressvakantie' streeft vooral naar een happy end en een fijne vakantie voor iedereen.

De missie van Tine en Désiré
Tine Van den Brande en Désiré Naessens trekken - elk afzonderlijk - langs de populaire vakantiebestemmingen met een duidelijke missie: zij doen er alles aan om er voor te zorgen dat Vlaamse toeristen wier droomvakantie een stressvakantie is geworden terug zorgeloos kunnen genieten en alsnog een prettige tijd kunnen beleven.

Zoals gezegd: kleine problemen kunnen je vakantiegevoel als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Bijvoorbeeld als je geen drie- maar een tweepersoonskamer krijgt zodat papa, mama en tienerdochter samen in één groot bed moeten slapen. Désiré bekijkt hoe hij het gezin aan een betere kamer kan helpen. Maar het kan ook veel erger: je huurt een villa en die blijkt niet te bestaan. Of de verhuurder van een ander vakantiehuis gaat aan de haal met je voorschot, maar laat je niet binnen in het huis. Tine gaat op zoek naar de verantwoordelijken. 'Stressvakantie' is een programma dat voor Vlamingen op vakantie een oplossing probeert te vinden voor de kleine en grote frustraties die hun vakantie dreigen te verpesten.