'Stille weldoeners' in Kortrijk

10/01/2010 - 00:00

Dinsdag 3 november om 22.00
In de eerste aflevering gaat top-interieurarchitecte Lud Verhelst, die samen met haar man ook internationale bouwprojecten ontwikkelt, undercover in haar geboortestad Kortrijk.

Verhelst laat haar verbluffend exclusieve villa achter zich en neemt haar intrek in een klein arbeidershuisje in één van de meest achtergebleven buurten van Kortrijk. De stad van haar jeugd straalt rijkdom en grandeur uit. Nu ontmoet Lud vooral armoede en verval. Die confrontatie is schokkend.

Maar Lud heeft een missie: ze gaat werken als vrijwilligster bij de allerarmsten en bij mensen die hulpbehoevend zijn. Op die manier wil ze te weten komen wie haar steun het best kan gebruiken. Uiteindelijk staat Lud voor de hartverscheurende keuze om te beslissen aan wie ze een deel van haar fortuin geeft. Dan onthult ‘Stille Weldoener’ Lud ook haar echte identiteit.

Ontdek meer over Stille Weldoeners

Nieuwe fragmenten

Stille Weldoeners programma informatie

In Stille Weldoeners maakt de kijker kennis met vier Vlaamse ondernemers uit verschillende sectoren, die één voor één gepassioneerd met hun werk bezig zijn maar voor wie het leven toch meer is dan zaken doen alleen. Allemaal hebben ze een groot hart voor mensen die het moeilijk hebben of die weinig kansen krijgen in het leven. Daarom laten ze hun familie en werk gedurende een week achter om zich in een voor hen onbekende regio van Vlaanderen in te zetten als vrijwilliger.

Het vrijwilligerswerk is zonder meer confronterend en allemaal raken ze emotioneel betrokken. Het is dan ook een moeilijke keuze wanneer ze aan het einde van de week moeten bepalen welke projecten ze meteen gaan ondersteunen en of die steun van financiële, praktische of logistieke aard moet zijn.

Via het vrijwilligerswerk ervaren de ondernemers ook op een heel directe manier voor welke projecten ze zich in de toekomst willen inzetten. Want daar is het hen uiteindelijk om te doen: een engagement op langere termijn.