'Stille Weldoeners' in Gent

14/01/2010 - 11:41

Dinsdag 10 november om 21.55
In de tweede aflevering van ‘Stille Weldoeners’ gaat selfmade zakenman Marc Vriends, die actief is in de bouwsector, undercover in Gent. Marc laat zijn gezin, zijn villa en zijn luxewagens achter en gaat in een van de meest achtergestelde buurten van Gent wonen, de Brugsepoort.

De armoede en achterstand van deze buurt hebben een grote impact op de miljonair. Marc zijn missie is om undercover te gaan werken als vrijwilliger.

Zo wil hij te weten komen wie zijn steun kan gebruiken en wie die steun het meest verdient. Uiteindelijk zal Marc zijn ware identiteit onthullen en duizenden euro’s van zijn fortuin wegschenken.

Ontdek meer over Stille Weldoeners

Stille Weldoeners programma informatie

In Stille Weldoeners maakt de kijker kennis met vier Vlaamse ondernemers uit verschillende sectoren, die één voor één gepassioneerd met hun werk bezig zijn maar voor wie het leven toch meer is dan zaken doen alleen. Allemaal hebben ze een groot hart voor mensen die het moeilijk hebben of die weinig kansen krijgen in het leven. Daarom laten ze hun familie en werk gedurende een week achter om zich in een voor hen onbekende regio van Vlaanderen in te zetten als vrijwilliger.

Het vrijwilligerswerk is zonder meer confronterend en allemaal raken ze emotioneel betrokken. Het is dan ook een moeilijke keuze wanneer ze aan het einde van de week moeten bepalen welke projecten ze meteen gaan ondersteunen en of die steun van financiële, praktische of logistieke aard moet zijn.

Via het vrijwilligerswerk ervaren de ondernemers ook op een heel directe manier voor welke projecten ze zich in de toekomst willen inzetten. Want daar is het hen uiteindelijk om te doen: een engagement op langere termijn.