'Stille weldoeners' in Brussel

14/01/2010 - 11:56

Dinsdag 17 november 2009 om 22.00
In de derde aflevering van ‘Stille Weldoeners’ gaat toprestaurateur Peter Balliere, die op Aruba restaurant Le Dôme oprichtte naar het voorbeeld van het wereldberoemde sterrenrestaurant in Hollywood, undercover in Brussel.

Van Aruba naar de achterbuurten
Peter komt na jaren van paradijselijk leven op Aruba terug naar Vlaanderen en neemt zijn intrek in een gammel hotelletje in een van de armste buurten van Brussel. In deze internationale grootstad ontmoet Peter diepe armoede en achterstand. Het contrast is enorm.

Een missie
Maar Peter heeft een missie: hij zet zich in als vrijwilliger voor de allerzwaksten en mensen die leven aan de rand van de maatschappij. Hij zoekt uit wie zijn financiële steun verdient. Maar de keuze is moeilijk en hard. Peter zal uiteindelijk een deel van zijn rijkdom wegschenken. Ook deze “stille weldoener” onthult pas dan wie hij werkelijk is.

Ontdek meer over Stille Weldoeners

Stille Weldoeners programma informatie

In Stille Weldoeners maakt de kijker kennis met vier Vlaamse ondernemers uit verschillende sectoren, die één voor één gepassioneerd met hun werk bezig zijn maar voor wie het leven toch meer is dan zaken doen alleen. Allemaal hebben ze een groot hart voor mensen die het moeilijk hebben of die weinig kansen krijgen in het leven. Daarom laten ze hun familie en werk gedurende een week achter om zich in een voor hen onbekende regio van Vlaanderen in te zetten als vrijwilliger.

Het vrijwilligerswerk is zonder meer confronterend en allemaal raken ze emotioneel betrokken. Het is dan ook een moeilijke keuze wanneer ze aan het einde van de week moeten bepalen welke projecten ze meteen gaan ondersteunen en of die steun van financiële, praktische of logistieke aard moet zijn.

Via het vrijwilligerswerk ervaren de ondernemers ook op een heel directe manier voor welke projecten ze zich in de toekomst willen inzetten. Want daar is het hen uiteindelijk om te doen: een engagement op langere termijn.