Welgestelde IT'er deelt voedselpakketten uit

Tienen
Patrick gaat undercover in het Hageland. Deze West-Vlaamse manager bouwde zijn carrière uit in de IT-sector, met succes. Patrick beseft dat lang niet iedereen het zo goed heeft, dus hij vindt de tijd rijp om zijn steentje bij te dragen. Hij laat alle luxe, zijn elektronisch leven en de goede zorgen van zijn vrouw achter zich en neemt zijn intrek in een klein huisje in Tienen tijdens zijn missie. En die missie luidt: undercover gaan als vrijwilliger om met eigen ogen vast te stellen wat sommige organisaties doen om anderen te helpen, en hoe hij deze mensen een duwtje in de rug kan geven door hen financieel te steunen.

Danspasjes en knutselkunsten
Eens hij zich geïnstalleerd heeft, gaat Patrick zich in de parochie meteen als vrijwilliger aanbieden. Zij zijn blij verrast en zetten de bedrijfsleider dan ook meteen aan het werk. Hij moet bij tientallen gezinnen voedselpakketten aan huis bezorgen en maakt van de gelegenheid gebruik om een babbeltje te slaan met de hulpbehoevenden. Later haalt hij zijn beste danspasjes en knutselkunsten boven bij de kinderopvang.

Bejaardengezelschapsdienst
De dag daarna trekt Patrick naar de preventiewinkel. Daar loopt een boksproject om jongeren van de straat te houden en op een sportieve manier met mekaar in contact te brengen. En ook Patrick trekt de bokshandschoenen aan. Later gaat de manager naar het gezinsactiviteitencentrum  ‘Het Balanske’ om te zien of hij daar iets kan betekenen. Momenteel vinden de voorbereidingen voor het muzikale optreden op het  galadiner later op de avond plaats, dus Patrick laat zich van zijn meest ritmische kant zien. Hij heeft de smaak van het vrijwilligerswerk te pakken want hij gaat zich ook nog aanbieden bij de bejaardengezelschapsdienst. Hiervoor bezoekt hij de gehandicapte Jean en zijn vrouw Mia om deze laatste even te ontlasten en enkele uurtjes van de dagdagelijkse zorgen voor haar man op zich te nemen.

Een stukje van het fortuin
En dan breekt voor Patrick een zware taak aan: beslissen voor welke projecten hij het meest kan betekenen. Hij trekt zijn kostuum, das en vooral stoute schoenen aan om zijn ware identiteit te onthullen en een stukje van zijn fortuin weg te schenken.