Steenrijke kunstgaleriehouder undercover in verpauperde mijnstreek

17/01/2011 - 13:36

Kunstgaleriehouder Dennis laat zijn gezin, zijn villa en zijn miljoenencollecties in Knokke, New York en Shanghai een week achter zich om terug te gaan naar zijn Limburgse roots.

Hij gaat undercover in de grauwe mijnstreek, maar niet zonder zich te verbazen over het verval van de ooit bloemende regio. De armoede, achterstand en werkloosheid in zijn geboortestreek hebben meer impact op Dennis dan hij had durven denken.

Ontdek meer over Stille Weldoeners

Nieuwe fragmenten

Stille Weldoeners programma informatie

In Stille Weldoeners maakt de kijker kennis met vier Vlaamse ondernemers uit verschillende sectoren, die één voor één gepassioneerd met hun werk bezig zijn maar voor wie het leven toch meer is dan zaken doen alleen. Allemaal hebben ze een groot hart voor mensen die het moeilijk hebben of die weinig kansen krijgen in het leven. Daarom laten ze hun familie en werk gedurende een week achter om zich in een voor hen onbekende regio van Vlaanderen in te zetten als vrijwilliger.

Het vrijwilligerswerk is zonder meer confronterend en allemaal raken ze emotioneel betrokken. Het is dan ook een moeilijke keuze wanneer ze aan het einde van de week moeten bepalen welke projecten ze meteen gaan ondersteunen en of die steun van financiële, praktische of logistieke aard moet zijn.

Via het vrijwilligerswerk ervaren de ondernemers ook op een heel directe manier voor welke projecten ze zich in de toekomst willen inzetten. Want daar is het hen uiteindelijk om te doen: een engagement op langere termijn.