Guy gaat undercover in Aalst

31/12/2010 - 14:52

Internationaal financier en projectontwikkelaar Guy gaat undercover in Aalst. Hij laat zijn blitse sportwagens en trendy villa achter zich en neemt zijn intrek in een gammele caravan in de meest achtergebleven buurt van Aalst.

De stad van het carnaval laat haar masker vallen want Guy krijgt er vooral te maken met armoede, een schokkende confrontatie. Maar hij heeft een missie: Guy gaat er werken als vrijwilliger bij de armsten en bij hen die hulpbehoevend zijn. Op die manier wil Guy te weten komen wie zijn steun het best kan gebruiken. Uiteindelijk staat hij voor de zware keuze om te beslissen aan wie hij een deel van zijn fortuin geeft. Dan onthult 'Stille Weldoener' Guy zijn ware echte identiteit...

Ontdek meer over Stille Weldoeners

Nieuwe fragmenten

Stille Weldoeners programma informatie

In Stille Weldoeners maakt de kijker kennis met vier Vlaamse ondernemers uit verschillende sectoren, die één voor één gepassioneerd met hun werk bezig zijn maar voor wie het leven toch meer is dan zaken doen alleen. Allemaal hebben ze een groot hart voor mensen die het moeilijk hebben of die weinig kansen krijgen in het leven. Daarom laten ze hun familie en werk gedurende een week achter om zich in een voor hen onbekende regio van Vlaanderen in te zetten als vrijwilliger.

Het vrijwilligerswerk is zonder meer confronterend en allemaal raken ze emotioneel betrokken. Het is dan ook een moeilijke keuze wanneer ze aan het einde van de week moeten bepalen welke projecten ze meteen gaan ondersteunen en of die steun van financiële, praktische of logistieke aard moet zijn.

Via het vrijwilligerswerk ervaren de ondernemers ook op een heel directe manier voor welke projecten ze zich in de toekomst willen inzetten. Want daar is het hen uiteindelijk om te doen: een engagement op langere termijn.