Stijn en Nuria & Geert en Daisy stappen in het huwelijksbootje

Na het huwelijk van Jonas en Inge vorige week stappen in de tweede aflevering van Blind Getrouwd vanavond niet één maar twee duo’s in het huwelijksbootje zonder mekaar ooit gezien te hebben.

Nuria en Stijn

Volgens experten Gert Martin Hald, Margo Van Landeghem, Alexander Witpas en Sybille Vanweehaeghe zouden deze twee Kortrijkzanen een goede match vormen omdat ze heel wat raakvlakken hebben. Stijn en Nuria tasten echter nog in het duister over wie ze aan het gemeentehuis mogen verwachten. Stijn, zaakvoerder van een mannenkledingzaak, besluit dan ook een brief naar zijn aanstaande te schrijven, die hij na hun jawoord zal overhandigen: “Het is natuurlijk niet eenvoudig een brief te schrijven aan iemand die je niet kent, maar ik hoop in die brief prijs te geven wie ik ben, waarmee ik bezig ben, waar ik naar uitkijk, wat ik verlang. Noem het een soort eerste kennismaking. Een persoonlijker cadeau dan dat bestaat er denk ik niet.”

Nuria, een zorgkundige in een rusthuis, die ook nog eens verpleegkunde studeert, stort zich vol overgave en goede moed in dit experiment: “Ik vind dit concept zo interessant omdat het wetenschappelijk onderbouwd is. Ik wil huisje, tuintje, boompje, en het liefst met een leuke man uiteraard (lacht). Ik wil iemand die sterk in zijn schoenen staat en weet wat hij wil. Voor hetzelfde geld gaat dat heel eenvoudig zijn. Moet ik maar iets denken en denkt hij hetzelfde.” Maar ook al heeft Nuria er het volste vertrouwen in, toch slaat de stress toe en laaien de emoties net voor het huwelijk hoog op: “Ik ben enorm uitgeput. De stress van de voorbije weken komt nu naar boven. Ik heb klamme handjes, kippenvel en mijn hart begint nu echt te bonken.”  Kan haar toekomstige haar gerust stellen in het gemeentehuis, of loopt hun eerste ontmoeting af met een sisser?

Daisy en Geert 

Zonder het te weten, hebben Geert uit Leuven en Daisy uit Deinze al een eerste raakpunt. Beiden geloven rotsvast in het feit dat liefde kan groeien en dat een wetenschappelijke match op basis van gemeenschappelijke interesses en dezelfde normen en waarden een goede basis kunnen zijn. Maar dat neemt niet weg dat de stress om de hoek loert: “Het is soms chaos in mijn hoofd. Dan heb ik plots stress en weet ik niet meer waarmee ik bezig ben omdat ik aan de trouw aan het denken ben. Ik had immers nooit gedacht dat ik verloofd zou zijn, en al zeker niet met een onbekende. Hoe vaak je ook tegen jezelf zegt ‘het is de wetenschap’, het blijft toch trouwen met iemand die je niet kent”, zegt Daisy, bachelor in de kinderverpleegkunde die werkt als sales agent.

Ook haar aanstaande, de 32-jarige doctor in de wiskunde en financieel analist Geert, is onzeker: “Ik vraag me vooral af wat je zegt op het gemeentehuis. Het eerste wat je zegt is ‘Hallo, ik ben Geert’. Maar dan kan je moeilijk zeggen ‘Kom je hier vaak?”