Welke sterren bereiken de halve finale?

12/05/2010 - 16:39

De dansduo’s krijgen elk twee kansen om de vakjury en de dames en heren thuis van hun kunnen te overtuigen. Ze geven elk een salsa-demonstratie en maken daarnaast de dansvloer onveilig met een ballroom- of Latin-dans die ze nog niet eerder in de wedstrijd hebben gebracht.

4 x salsa

De 4 dansduo’s zijn de uitdaging aangegaan om de salsa onder de knie te krijgen. Deze dans refereert naar een vermenging van informele dansstijlen waarvan de roots in de Caraïben, Latijns- en Noord-Amerika liggen. Er is een sterke Afrikaanse invloed zowel in de muziek als in de dans. Het ritme is meestal vrij snel en gaat samen met sensuele en subtiele heupbewegingen.

-Peter Van den Begin en Kimberly Smith dansen de salsa op 'Atrevete'.
-Sonja Kimpen en Arman Eranosjan dansen de salsa op 'On verra demain' van Danny Brillant.
-Louis Talpe en Leila Akcelik dansen de salsa op 'Hot hot hot' van Buster Pointdexter.
-Kevin Janssens en Martine Jottay dansen de salsa op 'La Isla Bonita' van Madonna.

Een nieuwe dans

Hoewel de vermoeidheid genadeloos hard toeslaat, moeten de dansparen ook een Standard- of Latin-dans demonstreren, die voor hen nieuw is en die ze dus vanaf nul hebben moeten inoefenen. Dit levert een mooie mix van stijlen, ritmes en emoties op.

-Peter Van den Begin en Kimberly Smith dansen de slow foxtrot op 'Fly me to the moon' van Frank Sinatra.
-Sonja Kimpen en Arman Eranosjan dansen de Engelse wals op 'If I were a painting' van Kenny Rogers.
-Louis Talpe en Leila Akcelik dansen de Engelse wals op 'Open arms' van Mariah Carey.
-Kevin Janssens en Martine Jottay dansen de quickstep op 'Putting on the Ritz' van Fred Astaire.

De show gaat verder

Na de liveshow gaat ‘Sterren op de Dansvloer’ verder bij vtm.be, waar Dina Tersago tijdens de gratis livestream de emoties meet op de dansvloer, reacties verzamelt bij de dansduo’s, de juryleden en de bekende supporters die de uitzending gevolgd hebben.

Ontdek meer over Sterren op de Dansvloer

Sterren op de Dansvloer programma informatie

Bekende gezichten die zich wagen aan Weense wals, cha cha, paso doble, Engelse wals, tango en andere ballroom-stijlen, daar draait Sterren op de Dansvloer volledig rond. De personalities die de stap naar de geboende parketvloer durven wagen, kunnen rekenen op de intensieve begeleiding en training van professionele dansers. En uiteraard beoordeelt een professionele jury hun prestaties wekelijks en ziet kijkend Vlaanderen week na week hoe de bekende gezichten zich ontpoppen tot ervaren stijldansers.