Van 9 dansparen naar 8

Voor actrice Kadèr Gürbüz en haar professionele danspartner Dick Matthijs viel na liveshow 2 het doek over ‘Sterren op de Dansvloer’ en dat was een zware dobber voor de gepassioneerde actrice. Dit betekent dan ook dat we in de 3de liveshow 9 dansparen verwelkomen, die de jury en de kijkers moeten imponeren met vrolijke quickstep- en sensuele rumbapassen.

Quickstep en rumba

Autopiloot Anthony Kumpen, presentatrice An Lemmens, acteur Peter Van den Begin en schlagerzangeres Laura Lynn dansen samen met hun professionele danspartner de quickstep. En dat is de vrolijkste van de ballroomdansen. Tijdens de quickstep lijkt het of de paren elegant op hete kolen dansen en de 2 voeten komen vaak tegelijk los van de vloer. Door al het springwerk en het snelle draaien is de quickstep wel een fysiek zware dans.

Op het programma van acteur Kevin Janssens, zangeres Jelle van Dael, politicus Wouter van Bellingen, acteur Louis Talpe en gezondheidscoach Sonja Kimpen en hun professionele danspartner staat de rumba. Het is een sensuele liefdesdans waarin het spel van aantrekken en afstoten tussen man en vrouw een belangrijke rol speelt. Verleidelijke poses en wervelende heupbewegingen bepalen deze uitdagende dans.

-Laura Lynn en Wim Gevaert dansen de quickstep op 'Muppet show theme' uit Muppet Show
-Wouter van Bellingen en Olga Terechova dansen de rumba op 'You’ll never find another love like mine' van Michael Bublé
-Peter Van den Begin en Kimberly Smith dansen de quickstep op 'If my friends could see me now' van Lisa Minelli
-Sonja Kimpen en Arman Eranosjan dansen de rumba op 'Abrazame' van Tamara
-An Lemmens en Aerjen Mooijweer dansen de quickstep op 'Not fair' van Lily Allen
-Louis Talpe en Leila Akcelik dansen de rumba op 'I just can’t stop loving you' van Michael Jackson
-Jelle van Dael en Pascal Maassen dansen de rumba op 'Take a bow' van Rihanna
-Anthony Kumpen en Nicky Vernieuwe dansen de quickstep op 'In the mood' uit Swing
-Kevin Janssens en Martine Jottay dansen de rumba op 'Alone' van Heart

Elk optreden wordt in de studio beoordeeld door de deskundige juryleden Rony Daelemans, Anouchka Balsing, Jan Geerts en Davy Brocatus. In de huiskamer zijn de kijkers aan zet. Allebei hebben ze 50 % van de punten in handen en beslissen ze dus elk voor de helft wie de dansparen zijn die een vervolg breien aan ‘Sterren op de Dansvloer’ en wie het onfortuinlijke duo is dat de dansvloer moet verlaten.

Gratis livestream

De kijkers die willen weten wat er gaande is achter de schermen van ‘Sterren op de Dansvloer’ en de sfeer van het glamoureuze programma nog voor de aanvang van de show bij vtm willen voelen, worden op hun wenken bediend door Dina Tersago. Zij geeft vanaf 20.10 afspraak via vtm.be, waar ze je via een gratis livestream meeneemt naar de backstage-zone, de publieksbar en de studio. Ontdek samen met Dina wie de bekende supporters zijn of hoe het gesteld is met de moraal van de vedetten.

Follow up

Het verhaal van het danspaar dat strandt in de 3de liveshow van ‘Sterren op de Dansvloer’, kan je op zaterdag 10 april 2010 vanaf 19.45 volgen in de follow up-uitzending.