Van 8 dansparen naar 7

In de 4de liveshow van ‘Sterren op de Dansvloer’ moeten Louise Talpe, Jelle van Dael, Sonja Kimpen en Kevin Janssens samen met hun professionele danspartner de slow foxtrot dansen. Voor deze ballroom is een goed evenwichtsgevoel nodig en een voortdurende beheersing van de trippelende passen in combinatie met de vloeiende rijzende en dalende bewegingen. Je kan gerust stellen dat elegantie het codewoord is bij de slow foxtrot.

Jelle van Dael en haar danspartner Pascal konden vorige week de professionele jury niet overtuigen met hun rumba. Anouchka vond de jonge zangeres te braaf op de dansvloer en Rony stoorde zich aan het feit dat ze haar heupen stokstijf hield. En dat vertaalde zich in de punten. Het duo wil dit geen tweede keer meemaken, maar ligt de slow foxtrot Jelle beter? En past deze dans bij het temperament van Louis, Sonja en Kevin?

Op het programma van An Lemmens, Peter Van den Begin, Laura Lynn en Anthony Kumpen staat de paso doble. Dit is de dans van het stierengevecht en de dansvloer wordt dan ook gebruikt als een corrida. In de paso doble zit een flinke snuif flamenco. Het is pure dramatiek met trotse wandelpassen op de hielen, gestamp met de voeten en fijne handbewegingen.

Van An en Laura wordt verwacht dat ze als furies de dansvloer onveilig maken. Zal blijken dat de paso doble gesneden koek voor hen is? Hoe dan ook, de dames zullen alles geven en ook Peter en Anthony zullen zich smijten.

Muziek

Tijdens het dansen worden de paren begeleid door de liveband onder leiding van Steve Willaert, die dit keer arrangementen brengt van:

- 'Layla' van Eric Clapton tijdens de slow foxtrot van Louis Talpe & Leila
- 'Will & Elisabeth (Pirates)' van Hans Bedelt tijdens de paso doble van Anthony Kumpen & Nicky
- 'If you want this love of mine' van Sammy Davis tijdens de slow foxtrot van Kevin Janssens & Martine
- 'Paint it black' van Vanessa Carlton tijdens de paso doble van An Lemmens & Aerjen
- 'Love you I do' van Jennifer Hudson tijdens de slow foxtrot van Jelle van Dael & Pascal
- 'Espana Cani' van Mantovani tijdens de paso doble van Peter Van den Begin & Kimberly
- 'The best is yet to come' van Michael Bublé tijdens de slow foxtrot van Sonja Kimpen & Arman
- 'Diablo Rojo' van Rodrigo & Gabrielle tijdens de paso doble van Laura Lynn & Wim

Backstage bij vtm.be

De kijkers die willen weten wat er gaande is achter de schermen van ‘Sterren op de Dansvloer’ en de sfeer van het glamoureuze programma nog voor de aanvang van de show bij vtm willen voelen, worden op hun wenken bediend door Dina Tersago. Zij geeft vanaf 20.10 afspraak via vtm.be, waar ze je via een gratis livestream meeneemt naar de backstage-zone en de studio. Ontdek samen met Dina wie de bekende supporters zijn en hoe het gesteld is met de conditie van de vedetten.

Follow up

Het verhaal van het danspaar dat strandt in de 4de liveshow van ‘Sterren op de Dansvloer’, kan je op zaterdag 17 april 2010 vanaf 19.45 volgen in de follow up-uitzending.