Van 10 dansparen naar 9

In de 2de liveshow van ‘Sterren op de Dansvloer’ worden de 10 dansparen op de dansvloer gevraagd, voor een jive of een tango. En na de mannelijke deelnemers vorige week moeten de vrouwelijke vedetten deze week een relay dansen, met de passen van de mambo.

Jive of tango

Voor autopiloot Anthony Kumpen, presentatrice An Lemmens, acteur Peter Van den Begin, actrice Kadèr Gürbüz en schlagerzangeres Laura Lynn staat de jive in hun dansboekje. Zij wagen zich met deze dans aan een explosieve mix van rock, boogie en swing met schokkende heupbewegingen en snelle wendingen. Kortom, snel en dynamisch zijn is hun opdracht. Voor Laura Lynn wordt dit zeker het geval, want zij zal na haar performance met danspartner Wim Gevaert meteen naar de Ethias Arena in Hasselt rijden waar ze die avond ook het podium inpalmt van het Schlagerfestival. 

Op het programma van acteur Kevin Janssens, zangeres Jelle van Dael, politicus Wouter van Bellingen, acteur Louis Talpe, gezondheidscoach Sonja Kimpen staat de tango. Voor hen komt het er op aan om op de hielen te wandelen, te wiegen tijdens het draaien, en kort en snel te bewegen.

Steve Willaert en zijn muzikanten zijn weer present om de dansduo’s te begeleiden tijdens hun optreden en ze hebben wervelende arrangementen van hedendaagse popnummers en classics in een modern jasje gestopt:

-Laura Lynn en Wim Gevaert dansen de jive op 'Right now' van Pussycat Dolls
-Wouter Van Bellingen en Olga Terechova dansen de tango op 'Hernando’s hideaway' van Malando
-Peter Van den Begin en Kimberly Smith dansen de jive op 'Rip it up' van Little Richard
-Sonja Kimpen en Arman Eranosjan dansen de tango op 'Pa’Bailar' van Bajofondo
-An Lemmens en Aerjen Mooijweer dansen de jive op 'Hey ya' van Outkast
-Louis Talpe en Leila Akcelik dansen de tango op 'Objection' van Shakira
-Kadèr Gürbüz en Dick Matthys dansen de jive op 'The boy does nothing' van Alesha Dixon
-Jelle van Dael en Pascal Maassen dansen de tango op 'Kiss my eyes' van Bob Sinclair
-Anthony Kumpen en Nicky Vernieuwe dansen de jive op 'Greased lightning' uit Grease
-Kevin Janssens en Martine Jottay dansen de tango op 'Asi se baila el tango' van Bailango

Extra dans voor de vrouwen

Na de mannelijke deelnemers vorige week moeten de vrouwelijke vedetten in deze 2de liveshow een relay dansen, met de passen van de mambo. In deze estafette moeten de dansparen elkaar na 30 seconden aflossen en met de goeie passen kunnen inpikken, terwijl het orkest gewoon verder speelt. De relay is een uitgelezen kans om het niveau en de uitstraling van de dansparen te beoordelen en te vergelijken. De vrouwen dansen hun mambo op 'Single ladies' van Beyonce.

Wie valt af?

De prestaties van onze dansparen worden beoordeeld door de kijkers en door de professionele juryleden. Feit is dat er in deze 2de liveshow afscheid wordt genomen van het duo met de minste punten. Tijdens de proclamatie wordt er trouwens live overgeschakeld naar het Schlagerfestival in Hasselt, waar Laura Lynn zal vernemen of ze al dan niet een vervolg kan breien aan haar dansavontuur.

Backstage bij vtm.be

De kijkers die een kijkje willen nemen achter de schermen van ‘Sterren op de Dansvloer’ en de sfeer van het glamoureuze programma nog voor de aanvang bij vtm willen voelen, worden op hun wenken bediend door Dina Tersago. Zij geeft vanaf 20.10 afspraak via vtm.be, waar ze je via een gratis livestream meeneemt naar de backstage-zone en de studio. Ontdek samen met Dina wie de bekende supporters zijn, welke vedette blaakt van het zelfvertrouwen en welk jurylid zich het strengst zal opstellen. Het loont ook de moeite om na de live-uitzending naar vtm.be te surfen, want je kan er terecht voor de eerste reacties van de sterren en hun danspartners en je kan nogmaals genieten van de dansen.