Movienight bij 'Sterren Op De Dansvloer'!

De tango werd Hannelore Knuts vorige week fataal, waardoor zij de dansvloer van Sterren op de Dansvloer moest verlaten. Op vrijdag 30 november 2012 bezorgen de Sterren ons een movie night en geven ze zich over aan de energieke jive en de moeilijke slow foxtrot. En dat allemaal op de tonen van bekende filmhits.
Het was met knikkende knieën dat Erika Van Tielen en Showbizz Bart vorige week de resultaten van de voting aanhoorden. Zij bengelden door hun teleurstellende tango namelijk onderaan het puntenklassement van de jury. Toch zagen 857.317 kijkers hoe uiteindelijk topmodel Hannelore Knuts haar laatste dansprestatie in de wedstrijd bleek geleverd te hebben. De derde liveshow van Sterren op de Dansvloer was goed voor een marktaandeel van 30,8% (VVA 18-54, alle cijfers live +5).

Vrijdag nemen de dansers ons mee naar de wereld van de film. De show wordt door de professionele coaches geopend op ‘The Time of My Life’: dé hit uit voor sommigen dé dansfilm allertijden, Dirty Dancing. Een opener van formaat die de toon meteen zet. De hele avond wordt er gedanst op bekende filmhits uit o.m. Footloose, Shrek, Grease of James Bond. De dansers kunnen zich uitleven op een swingende jive of inleven in een romantische slowfox. En omdat het oog ook wat wil, zal het filmspektakel ook visueel van het scherm spatten.
Rani De Coninck kwam vorige week sterk uit de hoek met haar krachtige paso doble en haar onuitputtelijk enthousiasme tijdens de swing-marathon. Euvgenia Parakhina noemde haar de ‘Queen of Elegance’, en die titel kan Rani vrijdag opnieuw alle eer aandoen. Dan smijt ze zich in een slowfox, de dans waarin elegante bewegingen een must zijn. Ook voor Lucas Van den Eynde had Euvgenia niets dan lof. Hij liet in zijn tango een uitstekende ballroomhouding zien en leverde een dans op “wedstrijdniveau”. Doet hij dat ook met de swingende jive?
Kevin Van der Perren en Linda Mertens dansten vorige week een prima paso doble volgens de jury. Vincent Banić en Eline De Munck stuitten met hun temperamentvolle dans dan weer op verdeelde meningen. Wat heeft de moeilijke slow foxtrot voor hen in petto? En kunnen de twee uitbundige JIM’ers hun energie onder controle houden?
Showbizz Bart moet, als het van de jury afhangt, een tandje bijsteken in de liveshow van vrijdag. Ondanks de steun van zijn Q-collega’s wist hij de jury niet te overtuigen met zijn tango. Een dans die ook Erika Van Tielen niet op het lijf geschreven bleek te zijn. Het duo hoopt vrijdag wél te overtuigen met een stevige jive. Vegen zij de 23/40 en de 28/40 van vorige week meteen van de kaart met hun Shrek- en Grease-act?

Steve Willaert is met zijn liveband uiteraard weer present om de dansduo’s muzikaal te begeleiden tijdens hun optreden:
- Lucas Van den Eynde en Leila Akcelik dansen de jive op Footloose van Kenny Loggins uit de film Footloose.
- Showbizz Bart en Monique Broekmeulen dansen de jive op Holding Out for a Hero van Bonnie Tyler uit de film Shrek.
- Erika Van Tielen en Kris Vandromme dansen de jive op Grease Lightning van John Travolta uit de film Grease.
- Kevin Van der Perren en Charissa van Dipte dansen de slowfox op You’ve Got a Friend in Me van Randy Newman uit de film Toy Story.
- Vincent Banić en Vanessa Natale dansen de slowfox op James Bond Theme van The City of Prague Philharmonic Orchestra uit de Bond-films.
- Rani De Coninck en Jeroen Struijlaart dansen de slowfox op Welcome to Burlesque van Cher uit de film Burlesque.
- Eline De Munck en Arman Eranosjan dansen de slowfox op Somewhere over the Rainbow van Judy Garland uit de film The Wizard of Oz.
- Linda Mertens en Aerjen Mooijweer dansen de slowfox op The Pink Panther Theme van Henry Mancini uit de film The Pink Panther.