Het echte danswerk begint!

Vrijdag 26 maart begint het echte werk voor onze 10 bekende persoonlijkheden. De trainingspakken worden dan ingeruild voor prachtige outfits, de haarbanden vervangen door fascinerende kapsels en de muziektapes maken plaats voor de live-band. Alles wordt in het werk gesteld om onze ‘Sterren op de Dansvloer’ te laten schitteren en zij zijn supergemotiveerd om de kijkers mee te voeren naar een wereld, waarin uitstraling en gracieuze danspassen centraal staan.

Engelse Wals of Cha Cha Cha

In de openingsshow van het nieuwe ‘Sterren op de Dansvloer’-seizoen moeten de dansparen een Engelse wals of een Cha Cha Cha tot een goed einde brengen. Waar bij de Engelse wals het danskoppel gebruik maakt van de hele dansvloer en de bewegingen rond en zacht zijn, is de Cha Cha Cha een ondeugende dans met heel wat heup- en billenwerk waarbij slechts weinig ruimte van de dansvloer wordt benut.

-Laura Lynn en Wim Gevaert: Engelse wals op 'At this moment' van Michael Bublé
-Wouter Van Bellingen en Olga Terechova: Cha Cha Cha op 'Kiss' van Tom Jones
-Peter Van den Begin en Kimberly Smith: Engelse wals op 'Try to remember' van Bobby Darin
-Sonja Kimpen en Arman Eranosjan: Cha Cha Cha op 'A little less conversation' van Elvis
-An Lemmens en Aerjen Mooijweer: Engelse wals op 'La valse d’Amélie' van Amélie Poulain
-Louis Talpe en Leila Akcelik: Cha Cha Cha op 'Meet me halfway' van Black Eyed Peas
-Kadèr Gürbüz en Dick Matthys: Engelse wals op 'See the day' van Girls Aloud
-Jelle van Dael en Pascal Maassen: Cha Cha Cha op 'Just dance' van Lady GaGa
-Anthony Kumpen en Nicky Vernieuwe: Engelse wals op 'Stuck on you' van Lionel Richie
-Kevin Janssens en Martine Jottay: Cha Cha Cha op 'Maria (un, dos, tres)' van Ricky Martin

Extra dans voor de mannen

En kwestie van de lat meteen hoog te leggen worden de mannelijke deelnemers -Peter Van den Begin, Anthony Kumpen, Wouter van Bellingen, Kevin Janssens en Louis Talpe- nog een 2de keer op de dansvloer gevraagd voor een Salsa-relay. Dit is als het ware een Salsa-estafette waarbij de dansparen elkaar na 30 seconden aflossen en met de goeie passen moeten inpikken, terwijl het orkest gewoon verder speelt. Voor de deskundige juryleden en de kijkers is de ‘relay’ een uitgelezen kans om het niveau en de uitstraling van de dansparen te beoordelen én te vergelijken. De mannelijke BV’s en hun professionele danspartners dansen de Salsa-relay op 'You’ll be mine' van Gloria Estefan.