De spanning stijgt: van 5 dansparen naar 4

Met het vertrek van Jelle van Dael & haar danspartner Pascal is de groep van 10 dansparen die de laatste vrijdag van maart aan de startlijn van de danswedstrijd verschenen inmiddels gehalveerd. Voor hen wordt de lat alweer een stukje hoger gelegd en neemt de druk om nog beter te presteren neemt alleen maar toe.

'Umbrella'

Op vrijdag 7 mei 2010 moeten onze dansparen het twee keer waarmaken op de dansvloer. Ze demonstreren elk een Latin- of ballroom-dans die ze nog niet eerder hebben gebracht én ze worden uitgenodigd om alle remmen los te gooien tijdens de groepsdans in de stijl van swing- en jive op 'Umbrella' van The Baseballs, de revelatie uit Duitsland die moderne popsongs in een aanstekelijk fifties-jasje stopt. The Baseballs treden trouwens helemaal live op in de 7de liveshow en staan garant voor swingende rockabilly op de dansvloer.

Nieuwe dans

Na de rockabilly fever moeten alle dansparen de dames en heren thuis en de juryleden zien te impressioneren met een voor hen nieuwe ballroom- of Latin-dans:
-Peter Van den Begin en Kimberly Smith dansen de tango op 'Cell Block Tango' van Chicago.
-Sonja Kimpen en Arman Eranosjan dansen de quickstep op 'Swing with me baby' van Jessica Simpson.
-An Lemmens en Aerjen Mooijweer dansen tango op 'Bulletproof' van La Roux.
-Louis Talpe en Leila Akcelik dansen de paso doble op 'La Virgen de la Macarena' van Doc Severinsen.
-Kevin Janssens en Martine Jottay dansen de Engelse wals op 'Love Theme' uit Romeo and Juliet.

Livestream op vtm.be

Na de liveshow gaat ‘Sterren op de Dansvloer’ hier verder, waar Dina Tersago tijdens de gratis livestream de emoties meet op de dansvloer, reacties verzamelt bij de dansduo’s, de juryleden en de bekende supporters die de uitzending gevolgd hebben.