De grote finale tussen Louis en Kevin

Vrijdag 28 mei is het zover! Dan weten we wie dé Ster op de Dansvloer wordt: Louis Talpe of Kevin Janssens. De 2 heren en hun professionele danspartners zullen het beste van zichzelf geven tijdens 3 dansen: een spectaculaire freestyle, hun favoriete latin dans en hun geliefde ballroom dans.

Sterren naar de Finale

Na 'Het Nieuws' van 19u kunnen de kijkers hun dansschoenen al opblinken tijdens ‘Sterren naar de Finale’. Francesca Vanthielen blikt er vanaf 19u40 live vooruit naar de grote finale. Ze polst naar pronostieken en reacties bij de BV’s en fans, die komen kijken. Backstage is het ook een gezellige boel, want daar verzamelen de afgevallen koppels. Ondertussen gaat Jacques nog even de temperatuur meten bij de 2 finalisten, die zich helemaal oppeppen voor het hoogtepunt van deze hete afvallingsrace.

Latin en ballroom

Na ‘Familie’ is het zover: Louis vs. Kevin. Eén van hen stapt vanavond in de voetsporen van Dina Tersago, Pieter Loridon en Antony Arandia.

Tijdens de rechtstreeks uitgezonden finale moeten Louis Talpe & Leila Akcelik en Kevin Janssens & Martine Jottay 3 keer hun beste beentje voorzetten, maar ze mogen dan ook zelf de dansen kiezen. Beide paren zullen hun favoriete latin-dans en hun favoriete ballroom-dans demonstreren:

-    Kevin Janssens en Martine Jottay dansen de Quickstep op 'Puttin’ on The Ritz' van Fred Astaire en de Samba op 'Buleria' van David Bisbal.
-    Louis Talpe en Leila Akcelik dansen de Quickstep op 'Tu Vuo fa l’Americano' en de Salsa op 'Hot Hot Hot' van Buster Pointdexter.

Freestyle

Voor de derde dans is het alle remmen los, want die is freestyle. Tijdens deze demonstratie hoeven de finalisten zich aan geen enkele regel te houden. Lifts à volonté, danspassen en –stijlen mengen … het mag allemaal!

-    Kevin Janssens en Martine Jottay laten zich helemaal gaan tijdens hun freestyle op 'Child in Time' van Deep Purple.
-    Louis Talpe en Leila Akcelik geven het beste van zichzelf in hun freestyle op 'Push Up' van Freestylers.

Zoals altijd worden de duo’s muzikaal begeleid door de liveband onder leiding van Steve Willaert. Hun wervende arrangementen zorgen ervoor dat de finalisten nog meer schitteren op de dansvloer.

De dansprestaties worden naar goede gewoonte gewikt en gewogen door de professionele juryleden Anouchka Balsing, Rony Daelemans, Jan Geerts en Davy Brocatus. Ook de kijkers thuis worden uitgenodigd om hun mening kenbaar te maken en samen dé 'Ster op de Dansvloer' te kiezen.

Iedereen van de partij

De finale van ‘Sterren op de Dansvloer’ wordt zonder meer één groot feest, waarop de eerder afgevallen dansers Peter Van den Begin, An Lemmens, Kadèr Gürbüz, Sonja Kimpen, Anthony Kumpen, Laura Lynn, Wouter Van Bellingen en Jelle van Dael niet zullen ontbreken. Zij trekken opnieuw hun dansschoenen aan en zetten de dansvloer in vuur en vlam tijdens een medley van Latin- en ballroompassen. Ook presentatoren Francesca Vanthielen en Jacques Vermeire hebben de afgelopen dagen extra tijd op de dansvloer doorgebracht, wat ook voor het nodige spektakel zal zorgen!