Alle dansduo's worden 2 keer op de dansvloer gevraagd

29/04/2010 - 13:56

Op vrijdag 30 april 2010 moeten de duo’s 2 keer schitteren op de dansvloer. Hun eerste uitdaging is een relay van de Weense wals. Deze dans wordt terecht geassocieerd met chique balzalen, grote kroonluchters en dames in Sissi-jurken. Het lijkt niet zo, maar de Weense wals is zeer vermoeiend. Er wordt niet alleen linksom en rechtsom gedraaid, de koppels moeten bovendien snelle draaien op de plaats maken. De duo’s dansen de Weense wals op de aanstekelijke klassieker 'That’s Amore' van Dean Martin. En aangezien het een relay is, moeten ze elkaar als in een estafette aflossen en met de goeie passen inpikken. En dat is een mooie kans om hun vorderingen en uitstraling te vergelijken.

Naast de relay van de Weense wals demonstreren de duo’s elk een Latin- of ballroom-dans die ze nog niet eerder in de wedstrijd hebben gebracht. Tijdens hun optreden worden ze naar goede gewoonte muzikaal begeleid door Steve Willaert en zijn band:

-Peter Van den Begin en Kimberly Smith dansen de rumba op 'Temptation' van Diane Krall.
-Sonja Kimpen en Arman Eranosjan dansen de paso doble op 'The Spanish Tango' uit de film 'Zorro'.
-An Lemmens en Aerjen Mooijweer dansen rumba op 'Steppin Stone' van Duffy.
-Louis Talpe en Leila Akcelik dansen de quickstep op 'Tu Vuo’ Fa L’Americano' van Renato Carosone.
-Jelle van Dael en Pascal Maassen dansen de Engelse wals op 'One day my prince will come' uit de film 'Sneeuwwitje en de 7 dwergen'.
-Kevin Janssens en Martine Jottay dansen de paso doble op 'The good the bad and the ugly' van Ennio Morricone.

De dansprestaties worden naar goede gewoonte in de studio besproken en beoordeeld door Anouchka Balsing, Rony Daelemans, Jan Geerts en Davy Brocatus.
Zij waren vorige week zwaar onder de indruk van de samba van acteur Kevin Janssens en zijn danspartner Martine. Hun aanstekelijke sambashow werd beloond met 31 punten, de hoogste score tot nu. Doen Kevin en Martine deze stunt over tijdens de paso doble? Komt acteur Peter Van den Begin sensueel uit de hoek tijdens de rumba? Feit is dat hij enkele dagen niet getraind heeft met zijn vaste danspartner Kimberly maar wél met Wim Gevaert… Zal presentatrice An Lemmens helemaal loskomen tijdens haar rumba? Durft gezondheidscoach Sonja Kimpen als een echte furie de dansvloer onveilig te maken tijdens de paso doble? Zal Louis na de samba ook de quickstep goed kunnen verkopen? En gebruikt Jelle opnieuw een hulpstuk in haar demonstratie van de Engelse wals?

Livestream op vtm.be

De kijkers die willen weten wat er allemaal gebeurt zodra het programma bij vtm is afgelopen, worden vanaf deze week meteen na de liveshow uitgenodigd om over te schakelen naar de gratis livestream via de webstek vtm.be. Dina Tersago gaat na welke emoties er overheersen bij de dansparen, polst naar reacties op het verdict en vraagt de mening van de familieleden van de vedetten en van de bekende supporters in het publiek.

Ontdek meer over Sterren op de Dansvloer

Nieuwe fragmenten

Sterren op de Dansvloer programma informatie

Bekende gezichten die zich wagen aan Weense wals, cha cha, paso doble, Engelse wals, tango en andere ballroom-stijlen, daar draait Sterren op de Dansvloer volledig rond. De personalities die de stap naar de geboende parketvloer durven wagen, kunnen rekenen op de intensieve begeleiding en training van professionele dansers. En uiteraard beoordeelt een professionele jury hun prestaties wekelijks en ziet kijkend Vlaanderen week na week hoe de bekende gezichten zich ontpoppen tot ervaren stijldansers.

 

Danskoppels

Jury

Extra