Recept: fruittaart

24/09/2010 - 14:24

Sam Gooris leert samen met Albert Verdeyen fruittaart maken.

Ingrediënten:
•    bladerdeeg Ø 24 cm (klaar gebakken)
•    4 eigelen
•    100 g mascarpone
•    vanille essence
•    100 ml room
•    50 g magere platte kaas
•    2 koffielepels suiker
•    wat bloemsuiker
•    1 limoen zeste
•    500 g aardbeien

Werkwijze:
•    Klop de mascarpone met de platte kaas en de suiker. Voeg daarna beetje bij beetje de room erbij.
•    Als de pasta begint dik te worden, voeg je de zeste van limoen toe.
•    Leg de mascarpone met platte kaas en room op het bladerdeeg, leg er een plastic folie over en laat dat 3 uur in de koelkast rusten. Spoel de aardbeien en snijd ze in 4 en leg ze op de mascarpone en de suiker gemengd met kaneel.

Stap 1 Meng de eieren met de suiker.

Klop de eigelen wit met de suiker. Je zal de gele kleur van het ei zien lichter worden. Dan weet je dat het klaar is. Eigenlijk kookt het eigeel in de suiker.

Stap 2 Doorroer de mascarpone met de platte kaas.

Meng de mascarpone met de platte kaas. Roer goed door elkaar want mascarpone is een vaste kaas. Waarom voeg je de platte kaas toe? Mascarpone heeft weinig smaak en is stevig. Dus je kan hem beter hanteren als je er wat platte kaas doormengt. Als je niet goed mengt krijgt je klonters en dat moet je vermijden.

Stap 3 Voeg de room en de zeste van limoen erbij

We voegen de room en de zeste van limoen toe. Was de limoen goed want die is vaak gesproeid. Snijd er zeste van. En snijd ze in snippers. De limoen heeft een sterkere smaak dan bvb een citroen en ze zorgt voor wat frisheid in de taart.

Stap 4 Leg het mengsel op het bladerdeeg.

We hebben het bladerdeeg reeds op voorhand afgebakken gedurende 35 minuten aan 180°C. De deeg moet rusten in de koelkast en het moet koud zijn voor we de vulling erop leggen. Anders wordt het deeg wak en loopt de vulling erdoorheen.
Doe er plastiekfolie over zodat het niet de smaak van andere producten in de koelkast opneemt.

Stap 5 Werk af met de aardbeien

Snijd de aardbeien in 2 en leg ze erop. Bestrooi met de bloemsuiker. Doe dat op het laatste. Zorg ook dat de aardbeien droog zijn anders zal de bloemsuiker nat worden en dat oogt niet mooi.

Ontdek meer over Archief