Stan als groepsleider

Zondag 27 december om 20.30
Aanvankelijk is Flor Koninckx erg ontgoocheld na de stemronde van vorige keer, maar hij herpakt zich en neemt zich één ding voor: alles winnen wat er te winnen valt.

Dat is de beste manier om jezelf te behoeden voor een eliminatie.

Bewijst Stan zich?
Stan Van Samang is de nieuwe groepsleider en of hij die titel verdient, zal hij moeten bewijzen tijdens een halsbrekende tocht over een gletsjer. De deelnemers moeten ijsklimmen en afdalen in diepe gletsjerspleten en nemen het tegen elkaar op in twee teams. Drama, ruzie en doodsangsten wisselen elkaar af. 

Mentaal
Behalve fysiek zullen de kandidaten nu ook mentaal hun spel moeten gaan spelen. En dat een groep maar zo sterk is als de zwakste schakel, is hier een gouden regel. De winnende groep krijgt een bijzonder hartverwarmende, deugddoende comfortprijs: een heerlijke sauna met alles erop en eraan.

Ravijn
Het weergaloze en onherbergzame Noorse landschap is vervolgens het decor van een bloedstollende competitie. De deelnemers zullen vandaag beseffen wat een gapend ravijn is.  De kandidaten moeten langs een stalen kabel naar de overkant van het ravijn (death ride). Daar begint de afdaling naar de volgende diepte. Meer dan honderd meter boven het ravijn hangt voor elk van hen een klepel, die ze moeten losmaken… Zodra ze daarin geslaagd zijn, begint de rush naar de finish waar een bel hangt die zij met hun klepel moeten luiden. Daar wordt hun tijd opgemeten. Wie blijft cool in deze extreme omstandigheden?