Zweden - België, zondag live bij VTM

Wat als… Zlatan Ibrahimovic onze Vincent Kompany zou testen? Op zondag 1 juni ziet u het bij VTM, want de zender zendt deze wedstrijd live uit. Een belangrijke match die niet ongemerkt voorbij kan gaan én een niet te missen moment voor voetbalminnend Vlaanderen. VTM zendt overigens niet alleen de oefenwedstrijd live uit om 20.30, maar ervoor en erna blikt Tom Coninx in Stadion Brasil vanuit het WK pop-up café in Gent al vooruit op de match én op het WK dat vanaf donderdag 12 juni van start gaat. En dat doet Tom niet alleen, maar met 3 gasten: ex-bondscoach en rasverteller Aimé Antheunis, columniste en de première dame van het voetbal bij Sporting Telenet Hilde Van Malderen en VTM NIEUWS-anker en voetballiefhebber Stef Wauters, die zijn carrière ooit begon als sportjournalist.

“Om 20.30 start Zweden-België, maar ervoor en erna duik ik het WK pop-up café in Gent in om een blik te werpen op de oefenwedstrijd én op het WK dat nu wel erg dichtbij komt. Dat doe ik samen met 150 gasten die die avond live in de studio zitten én Aimé Antheunis, Hilde Van Malderen en Stef Wauters. Voetbalcommentaren en analyses, Rode Duivels heroïek, leuke anekdotes in aanloop naar het WK voetbal en een inkijk bij de Zweedse nationale ploeg door Michiel Ameloot: daarvoor zit je in Stadion Brasil voor en na de wedstrijd goed bij ons.”,
 zegt presentator Tom Coninx.

Maarten Breckx brengt van aan de zijlijn in Zweden interviews met de Rode Duivels voor, tijdens de rust en na Zweden-België. Dirk Deferme is commentator ter plaatse.

Zweden en België speelden al 13 keer tegen elkaar. Zweden won 5 keer. De Rode Duivels 6 keer. Twee keer was er een gelijkspel. Een laatste confrontatie tussen beide elftallen dateert van juni 2000 op het EK. Toen werd het 2-1 voor onze Duivels. Gaan ze op zondag 1 juni 2014 ook met de zege lopen, of is er nog werk aan de winkel voor ze op het WK in Brazilië aan de aftrap komen?

“We zijn zeer blij om onze kijkers deze belangrijke match van de Rode Duivels te kunnen aanbieden. Het wordt meteen een belangrijke test voor de kracht en sterkte van ons elftal, want Zweden is een zeer degelijke tegenstander met een superster die ongeveer alles kan. Een feest voor elke voetballiefhebber, dat we voor geen geld ter wereld wilden missen. En vanaf woensdagavond 11 juni gaan we écht van start met Stadion Brasil, ons WK-nieuwsmagazine vanop de Stadion-set dat 5 keer per dag wordt uitgezonden om 7.30, 8.30, 12.45, 17.00 en 23.30. ”, zegt Peter Denruyter, Head of Sports bij VTM NIEUWS.

Aftrap om 20u30 in de Friends Arena in Solna bij Stockholm, én bij VTM. 
Stadion Brasil met Tom Coninx vanuit het WK pop-up café, voor de wedstrijd om 19.55 en na de wedstrijd om 22.25.

Meer video's van Stadion