Stadion Brasil brengt het WK 5 keer per dag naar de woonkamer

De Rode Duivels-gekte: er is al maanden geen ontkomen aan. Sinds onze nationale ploeg de kwalificatie voor het 20ste WK voetbal in Brazilië op zak heeft, kleurt België zwart-geel-rood. En zo ook VTM vanaf woensdagavond 11 juni 2014. Op de vooravond van het wereldkampioenschap geeft VTM de aftrap met Stadion Brasil, een actualiteitenmagazine met alle nieuws en updates over de Rode Duivels, hun tegenstanders en de andere elftallen, en alles wat met het WK voetbal te maken heeft. En dat maar liefst 5 x per dag, naast de integraties in VTM NIEUWS en de continue verslaggeving op vtmnieuws.be, Facebook en Twitter. Het mag duidelijk zijn: VTM NIEUWS volgt de Rode Duivels op de voet. 

Peter Denruyter, head of Sports bij VTM NIEUWS: “In het VTM NIEUWS neemt het WK voetbal uiteraard een prominente rol in. Maar we gaan veel verder dan dat: we willen de kijker thuis continu op de hoogte houden van de gebeurtenissen van de Rode Duivels in Brazilië en alles wat er op en rond het WK voetbal gaande is. Dat doen we met Stadion Brasil: een WK-nieuwsmagazine vanop de Stadion-set dat 5 keer per dag wordt uitgezonden om 7.30, 8.30, 12.45, 17.00 en rond 23.30 op televisie.  Daarnaast is er onze website voor een 24-uurs beleving op vtmnieuws.be, en volgen we de belevenissen van onze Duivels in Brazilië op Facebook en Twitter zodat niemand iets van ons elftal hoeft te missen.”

Hebben de Rode Duivels gewonnen? Verloren? Hoe reageren de fans? Stadion Brasil brengt het pure WK-nieuws, maar ook sfeerverslagen en interviews met ons nationaal elftal, supporters en tegenstanders. ‘s Ochtends en ’s middags is Jan Dewijngaert de gastheer, om 17.00 en 23.30 neemt Tom Coninx plaats achter de desk. Stadion Brasil heeft 4 journalisten ter plaatse in Brazilië.

“Maarten Breckx en Rudy Lanssens bijten zich vast in het kielzog van de Rode Duivels en brengen verslag uit van in het Braziliaanse Rode Duivels kamp in Sao Paulo waar ons elftal logeert. Michiel Ameloot begeeft zich in het hol van de leeuw en gaat op ontdekkingstocht in het kamp van de tegenstanders. Julie Colpaert tenslotte, dompelt zich onder in The Red Devils Village in de hoofdstad van het wereldvoetbal en deelt haar verhalen en die van de fans die afreisden naar het land van de samba om hun elftal naar de overwinning te schreeuwen”, zegt Tom Coninx, die woensdagavond 11 juni 2014 de aftrap geeft op de avond voor het WK-feest van start gaat.

Alles wat je moet en wil weten over onze Rode Duivels op het WK voetbal, over de andere elftallen, trainers, supporters en persconferenties. Zowel plezier als verdriet in beeld, 5 x per dag in Stadion Brasil, al zeker tot de achtste finale. En naast Stadion Brasil en de VTM NIEUWS-uitzendingen, brengen vtmnieuws.be, Facebook en Twitter de belevenissen van onze Duivels bij de mensen thuis.

OOK ZWEDEN-BELGIE LIVE BIJ VTM OP ZONDAG 1 JUNI 2014

Op zondag 1 juni 2014 zendt VTM om 20.30 ook Zweden-België live uit, de belangrijke voorlaatste oefenwedstrijd van ons nationaal elftal in aanloop naar het WK. Ervoor (om 19.55) en erna (om 22.25) ontvangt Tom Coninx in het WK pop-up café in Gent een aantal gasten om samen Zweden-België onder de loep te nemen.